Hur felsöker jag veva Problem med en 1997 Jeep Grand Cherokee 6 Cylinder

Det kan finnas många anledningar till varför motorn i din Jeep inte "vev" -? Eller vänd på rätt sätt. Genom att starta vid en viss punkt, t.ex. tändningslåset, och arbeta dig systematiskt genom fordonets startsystem, kommer du att kunna hitta och reparera orsaken. När du felsöker din Jeep, är det alltid bäst att undanröja de mest uppenbara orsakerna först. Instruktioner
1

placera fordonet i "Park". Vrid tändningsnyckeln. Om motorn inte startar över, försiktigt vicka växelspaken fram och tillbaka i "Park" och samtidigt vrida på nyckeln. Om motorn nu vänder över den neutrala säkerhetsbrytare behöver justeras.
2

Vrid nyckeln igen. Om knappen inte tänds, leta efter en skadad tand på nyckeln. Tillkännagivande om instrumentbrädan tänds när nyckeln vrids. Om de inte gör det, misstänker en dålig tändningslåset eller koppla bort batteriet kabel. Om lamporna slår på men motorn inte vända, misstänker ett svagt batteri eller skadad starter.
3

Lyssna efter konstiga ljud när nyckeln vrids. En staccato-liknande ljud kan betyda att startmotorn inte är engagerande ordentligt. Detta kan orsakas av ett svagt batteri eller en skadad eller lös starter. En solid "clunk" när nyckeln vrids kan innebära att motorn är låst. Försök att slå i botten remskiva på motorn med ett stort uttag för att kontrollera att motorn är fri att vända.
4

Kontrollera remmen motor drive. Se till att den inte är trasig och fastnat i en remskiva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65416.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.