Felsökning av en 1990 Toyota 22Re med Engine Light On

Moderna bilmotorer använder mikroprocessorer för att styra många system. Även om de kör renare och mer effektivt, felsökning dessa motorer kräver åtkomst till en onboard (OBD) dator. När OBD känner ett fel, lagrar den en felkod och vänder på problem ljus, eller "check-engine" light. För efter 1995 fordon, kan OBD-koder läsas med en handhållen OBD-II kodläsare. Om fordonet är äldre än 1995, kan mekanik läsa en OBD-I koden genom att avkoda en serie blinkningar kontrolleras av OBD. Denna kod kan sedan korshänvisningar med ett diagram av koder för att avgöra var felet upptäckts av OBD lögner. Saker du behöver
Tråd för en bygel
Startnyckel
OBD felkod diagram (under "kontrollera motorn" i bruksanvisningen)
Visa fler instruktioner
1

Vrid bilens tändningen.
2

Öppna huven och leta reda på kontakten rutan. Detta är en liten låda, nära huvudsäkringen, märkt "Diagnostic." Addera 3 Anslut terminalerna med en kort längd av tråd

Öppna lådan och anslut plintarna E1 och TE1 med en bygel tråd. Vara noga med att inte ansluta andra terminaler.
4

Slå på tändningen, men starta inte motorn eller tryck på gaspedalen.
5

Titta på check-motorn ljus, som kommer att börja blinka. En vanlig on-off mönstret (både på och utanför är ungefär en fjärdedel sekund lång) innebär att inga felkoder har lagrats. Andra mönster innehålla en kod i två grupper av blinkar en halv sekund långa och åtskilda av en halv-sekund. De uppsättningar åtskilda av en en och en halv sekund paus.
6

Räkna blinkar i första set, då räknas de blinkar i andra set. Ett mönster av tre blinkningar, paus, betyder en blinkande kod 31. Ett mönster av en blink, paus, fyra blinkningar betyder kod 14, och så vidare.
7

Record blinkkoden, och kontrollera det mot korsreferensens diagram i instruktionsboken för att bestämma vad koden betyder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65115.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.