Felsökning flimrar strålkastarna på en bil på tomgång

När dina bilstrålkastare fladdrar på tomgång, måste du kontrollera problemet direkt eftersom det kan vara en indikation på att bilens avgiftssystem sviktar. Om detta är sant, då kan du vara kvar strandsatta någonstans om det inte helt när du är ute på vägen. Naturligtvis kan det också vara en strålkastare problem. Reservdelar för din bil laddningssystem och strålkastare varierar i pris, så innan du börjar byta delar, felsöka problemet. Instruktioner
1

Öppna luckan gruppcentralen som är direkt under rattstången genom att dra ner på locket med fingrarna. Rattstången kommer att vara i förarsidan fotutrymmet och löper från bakom ratten till brandväggen. Du kommer förmodligen att behöva huka sig och klättra in i förarsidan fot väl att komma åt locket gruppcentralen på de flesta fordon.
2

Inspektera ledningarna i gruppcentralen. Någon sliten eller skadad ledningar behöver ersättas av en professionell mekaniker.
3

Öppna huven och kontrollera ledningarna kör till strålkastarna. Skadade eller slitna kablar behöver ersättas av en professionell mekaniker.
4

Kontrollera att den elektriska kontakten som kör till strålkastarna är helt inkopplad och är säker.
5

Kontrollera spänningen på generatorn bältet. Om generatorn börjar misslyckas, kan det orsaka strålkastarna flimrar på tomgång eftersom bilen körs vid låga varv. När motorvarvtalet ökar från normal körning, kan flimret, men generatorn problemet kommer bara att bli värre i framtiden. Om generatorremmen är sliten eller om det finns mer än en 1/4-tums utslag på bältet (om du kan skjuta mitt i remmen mellan de två blocken som det sitter på ner mer än 1/4 tum), då bältet behöver bytas.
6

Starta motorn. Om batteriet tänds, då generatorn misslyckas och är den mest sannolika orsaken till dina flimrande strålkastare. Detta beror på generatorns remskiva kan inte laddar elsystemet vid låga varvtal och hindrar ordentlig dragning på elsystemet av bilens strålkastare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63745.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.