Hur man testar en Honda CB750 Motorcykel Stator

Honda CB750 avgiftssystemet består av ett batteri och generator som arbetar tillsammans för att hålla din motorcykel elsystem operativsystem. Generatorn består av två delar, en stator och en rötor. Statorn består av tre spolar lindade runt en järnring. Statorn förblir stillastående medan en elektromagnetisk rötor är spunnet av motoreffekten inuti järnring. Denna åtgärd inducerar den elektriska kraften för motorcykeln. Diagnos ett misstänkt problem med en stator är en snabb och enkel uppgift. Saker du behöver
Digital multimeter
Visa fler instruktioner
1

starta motorn och ta upp det till normal arbetstemperatur. Stäng av motorn och ta bort den vänstra sidoluckan genom att försiktigt dra ut det ur gummit hold-down genomföringar.
2

Koppla generatorn elektriska kontakten sitter under vänster sidokåpa. Den kontakten kan identifieras genom en enda fem-trådig kontakt med tre gula, en svart och en vit kabel. Med en digital multimeter mellan varje gula terminal som leder till
3

kontrollera kontinuiteten generator. Placera en sond på multimetern till ett gula ledningen och placera den andra ledningen på någon av de två återstående ledningarna. Den angivna resistansen mellan var och en av de gula ledningarna är ca 0,41 till 0,51 ohm. Byt statorn om någon läser mellan de gula trådarna visar ingen kontinuitet. Ingen kontinuitet indikerar en trasig lindning inuti statorn.
4

kontrollera kontinuiteten mellan alla fem tråd terminaler till marken. Placera en ledning på multimetern vid en ram mark och placera den andra ledningen till var och en av de fem trådarna i tur och ordning. Byt ut statorn om någon av terminalerna visa kontinuitet till jord. Kontinuitet till jord indikerar en kortsluten tråd inuti statorn.
5

Anslut fem-tråd kontakten och ersätta den vänstra sidoluckan efter alla reparationer har slutförts.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67219.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.