Hur man berättar när en bil batteri är dåligt

Svavelsyra inuti ett bilbatteri reagerar med bly i cellplattorna inuti batteriet, vilket är vad som orsakar den ström som gör att batteriet att driva bilen. Med tiden bygger sulfat upp på plattorna och gör att batteriet inte kan producera en ström. Enligt Yahoo! Autos, är den genomsnittliga auto batteritid ca fyra till fem år under idealiska förhållanden. Hot temperaturer kan orsaka en del av vattnet i batteriet att avdunsta under cellplattorna, leder dem till att torka ut och batteriet att gå dåligt snabbare. Berättar när din bil batteri är dåligt kan vara svårt eftersom det finns andra problem som kan orsaka symptom som liknar dem som orsakas av ett dåligt batteri, men det finns saker du kan försöka hjälpa till att avgöra om du behöver byta ut batteriet. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Gloves
Startkablar
Fordon med fungerande batteri
Visa fler instruktioner
1

Slå på innerbelysning för att se om det skymmer eller slocknar när du vrider om nyckeln. Om bilen inte startar och ljuset dämpas eller slocknar när du vrider på nyckeln, är batteriet troligen svagt eller dött.
2

Försök att få fart på din bil om det inte kommer starta. Dra ett fordon med ett fungerande batteri nära till din bil. Vrid båda bilarna och öppna huvarna att exponera batterierna.
3

Fäst en röd klämma till den positiva polen på batteriet. Fäst den andra röda klämman till pluspolen på det andra fordonet. Anslut den svarta klämman till den negativa terminalen på arbetet bilens batteri. Fäst inte den återstående svarta klämman till batteriet. Spänn det på motorblocket eller en metallbit som är ansluten till motorn.
4

Försök att starta bilen när alla klämmor är på plats. Om det börjar, kan ditt batteri har precis avslutats. Om du själv behöver en jump-starta ofta, kan ditt batteri vara dåligt.
5

bort den svarta klämman från motorblocket på bilen, och sedan ta bort den svarta klämman från fungerande bil. Ta bort både positiva klämmor, var noga med att hålla metall delarna av klämmorna från vidröra varandra.
6

Ta din bil till en bilverkstad eller delar butik för diagnostisk testning. Många bildelar butiker kommer att testa ditt batteri gratis för att berätta om det är dåligt eller om något annat som orsakar problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64623.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.