Problem orsakade av O2 Sensor

En bils O2-sensor är en huvudkomponent i att hålla din bil i väl fungerande ordning. Det finns många varningssignaler som orsakas av problem med din O2-sensor och följande kommer att hjälpa dig att diagnostisera vad dessa symptom är och hur de påverkar din körning. Problem med bränsle, Check Engine Light

O2 sensorn ofta gånger är det huvudsakliga problemet med dålig bränsleekonomi. Medan andra delar av bilen kan hindra din gas körsträcka, om du märker att det inte har förbättrats efter en låt upp, kan det vara ett problem som orsakas av O2-sensor. O2-sensorn är utformad för att skicka en elektrisk impuls till bilens dator när det finns mer bränsle i luft /bränsleblandning. Om givaren har slitits ut eller har slutat fungera, då luft /bränsleblandningen blir felaktig och extra gas kommer att användas, vilket gör din bil att köra "rika".
Långtidseffekter

Detta problem orsakar mer än bara dålig bränsleekonomi. Den extra bränsle kan orsaka misständningar från ditt tändstift blir mättad med den extra gas tillsammans med backfires från ditt avgassystem som oanvända gasen antänds när det kommer ut ur motorn. När bilen börjar misständning, kommer kontrollera motorn ljus varnar dig automatiskt att något är fel, men det kommer att komma upp som en misständning som det mycket väl skulle kunna vara. Det enklaste sättet att berätta vad problemet är skulle vara att först kontrollera dina tändstift. Om de fortfarande är bra, sedan får din O2 sensor skulle bli nästa steg.

Misständning och baktändning är dåligt inte bara för bilens förbränning men också för miljön som de släppte ut rök och förbränning i luften ökar kolväten och dåliga gaser som utsläpps lagar förbjuder. För personer i jurisdiktioner med strikta utsläpp lagar, kan ha en dålig O2 sensor mycket väl orsaka din bil att misslyckas sina utsläpp test. Problemet kommer att åtgärdas innan bilen passerar testet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64283.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.