Hur att reparera Check Engine Light på en 2002 Honda Civic

Check Engine tänds när ett fel detekteras i din bil. Onboard Diagnostic II (OBD II), som var standardiserade i bilar tillverkade från och med 1996, lagrar felkoder som när avkodas, tillhandahåller information om problem med din bil. Om du har en 2002 Honda Civic, kan du diagnostisera orsaken till din check engine lampan tänds och åtgärda problemet eller ta bilen till en mekaniker för att få det åtgärdat. Saker du behöver
Auto Scan ritstiftet Mössor och papper
Visa fler instruktioner
1

Parkera Honda Civic på en plan yta, stäng av motorn och engagera nödbromsen.
2

Öppna förarsidans dörr och leta reda på OBD II-kontakten under instrumentbrädan. Den kontakten är lång och rektangulär och har flera hål för att acceptera automatiska plug felsökningsverktyg.
3

Anslut auto scan tool kontakten i OBD II-kontakten, se till att inte tvinga det på plats. Du kan skada stiften på kontakten eller kontakten stycke om du trycker för hårt på kontakten. Du kan köpa ett verktyg Auto Scan vid en automatisk reparation butik.
4

Vrid tändningsnyckeln till den extra maktposition. Du bör inte köra motorn när du utför en genomsökning.
5

Ström på Auto Scan verktyget och följ anvisningarna på skärmen för att utföra en sökning. För många verktyg Auto Scan, kräver inmatning av information om din bil och välja "Scan"-kommandot. När skanningen är klar, kommer en lista över koder visas på skärmen.
6

Skriv ner de koder och vrid tändningsnyckeln till läge "off".
7

Stäng av verktyget Auto Scan och dra ut kontakten ur OBD II-kontakten.
8

Slå upp betydelsen av koderna på Internet eller i Honda Civic servicemanual. Flera webbplatser har information om innebörden av felkoder.
9

Utför reparationer som behövs för att fixa din bil eller ta den till en mekaniker för att få den reparerad. Kontrollera motorn ljus återställs när de riktiga reparationer görs till ditt fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64946.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.