Hur man diagnostisera problem skivbroms

Som med alla tunga bär systemet på en bil, bromsarna har gemensamma och återkommande problem, från slitna bromsbelägg till skeva rotorer till frysta bromsok. Skivbromssystem är ganska enkel och deras problem är lätt att diagnostisera. Med hjulen från din bil, är majoriteten av bromssystemet utsatt att visa, och med lite kunskap och erfarenhet, kommer du att kunna upptäcka eventuella problem vid besiktning. Saker du behöver
Shop manual (Haynes, Clymer, fabriker etc) katalog Ordet jack
Jack står
Brake Parts Cleaner Review Mätning bromsok /mikrometer
Fresh bromsvätska
Vakuumpump /broms luftskruv
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant, torrt område, i parken eller i växeln. Öppna huven och ta bort den övre delen av bromshuvudcylindern per instruktionerna i din verkstadshandbok. Kontrollera vätskenivån i behållaren. Korrekt vätskenivån bör märkas på huvudcylindern reservoaren och kommer att beskrivas i din butik manuellt. Inspektera bromsvätska själv. Bromsvätska ska vara klar, fri från föroreningar och har en blek halm färg.
2

Byt ut huvudcylindern lock och stäng huven. Beroende på vilken ände av bilen du startar från, lossa muttrarna på hjulen tas bort och blockera den motsatta uppsättning hjul.
3

bort hjulen och inspektera broms rotorer /skivor. Rotorer ska vara ljusa och smidig, fri från rost eller urgröpningar. Kontrollera tjockleken på rotorns bromsyta med bromsoket /mikrometer. Korrekt tjocklek kommer att listas i din verkstadshandbok.
4

Inspektera alla bromsledningar och korsningar för läckor, rost, torr-röta eller hårt slitage. Spruckna eller läckande bromsledningar kan släppa in luft i bromssystemet, vilket minskar bromsförmåga.
5

Kontrollera att bromsoket är ordentligt åtdragna. Lossa bromsok bultar och ta bort bromsoket. Inspektera bromsbeläggen är slitna eller fönsterrutor. Korrekt bromskloss tjocklek kommer att listas i din butik manuellt. Inspektera bromsok kolv för läckage, och se till att kolven är fri genom att komprimera den med en c-klämma och en tunn skiva av trä eller stål. Kontrollera bromsok bultar inte beslagtas och glida fritt.
6

Byt ut slitna eller trasiga delar avslöjas genom inspektion enligt instruktionerna i din verkstadshandbok. Rengör alla ytor med broms delar renare. Byt hjulen och ta bilen från domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63710.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.