Felsökning av en 2000 F-150 tändning

Tändningslåset på en 2000 Ford F-150 ligger på den nedre delen av rattstången. Den har en rektangulär form och drivs av en L-formad stång som löper från tändningsnyckeln genom kolonnen hölje med en 90-graders vinkel utskjutande genom locket in i botten på strömställaren. Stången är skjutas eller dras genom rotationen av nyckeln, som aktiverar de olika funktionerna hos omkopplaren. Saker du behöver
Voltmeter
Ratchet Uppsättning sockets
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort den nedre streck locket under rattstången med hjälp av en skruvmejsel. Ta bort de tre muttrarna i kolumnen stödfästet under kolumnen med hjälp av en hylsa. Låt rattstången till lägre, och vila den på förarsätet.
2

Ta tändningslåset och kontrollera att den är tät genom att försöka flytta den uppåt eller nedåt. Om den är lös, flytta den uppåt så långt som möjligt, följt av nedåtgående rörelse. Flytta tändningslåset till mittläget mellan den övre mest rörelse och den nedåtgående mest rörelse, dra åt de två skruvarna med en socket. Vrid på tändningen.
3

Wiggle eluttaget i växeln för att säkerställa tätheten. Kontrollera säkringen i säkringsdosan på förarsidan fenderwell märkt tändning. Byt om det behövs och försök igen. Fäst voltmetern svarta jordledningen till ett av de stöd Rattstången dubbar för en god jord. Använda voltmetern röda bly, sondera den röda tråden som går in i tändningslåset - det borde ha batterispänning. Om inte, är batteriet dött eller har en dålig anslutning.
4

Vrid startnyckeln till körläge utan att försöka starta bilen. Probe de återstående trådarna för spänning. Det bör finnas spänning till två fler trådar. Den gula ledningen är för starter och bör inte ha spänning vid denna punkt. Om ingen spänning finns på de andra trådarna, är övergången dåligt och behöver bytas ut.
5

Probe den gula sladden medan knappen hålls i startläge. Batterispänning bör vara närvarande när omkopplaren är i detta läge. Om ingen spänning finns omkopplaren är dåligt. Om det finns spänning problemet är någon annanstans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67467.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.