Bränslesystem Underlåtenhet Orsaker

En bil är väldigt lik den mänskliga kroppen - du tenderar att ta sin komplexitet för givet tills något går fel. Brännbara bränslen är livsnerven för bilar, så om bilen inte kan få bränsle till de nödvändiga komponenterna, kan det inte köras. Det finns några skäl till att bilar sluta kör, av brist på bränsle såsom bränslepumpen misslyckas, ett igensatt bränslefilter och en sviktande förgasare. Bränslepump Fel

bränslepumpen är en enkel pump som drar bränsle från bilens bensintank leverera det till förgasaren eller insprutningssystemet. Bränslepumpar kan vara antingen mekanisk eller elektrisk beroende på vilket år bilen gjordes. Bilar med förgasare har generellt mekaniska bränslepumpar som arbetar på ett lågt tryck, där som mer moderna bilar har i allmänhet en elektrisk bränslepumpar att producera högre tryck för insprutningssystemet att köra mest effektivt.

Både mekanisk och elektrisk bränslepumpar kan misslyckas om pumpkammaren äventyras från slitage, hindra det från att generera tillräckligt tryck, som kan hålla en bil från att köra ordentligt eller ens alls. Elektriska bränslepumpar är mer komplicerade än sina mekaniska motsvarigheter, vilket innebär att det finns fler saker som kan gå fel med den. Eftersom de är relativt enkla komponenter, är det mycket lättare för en bränslepump bytas ut än att försöka fixa en trasig en.
Igensatt bränslefilter

Mellan bränslepump och förgasaren eller bränsle injektorer är ett bränslefilter som sanerar din bil gas av några partiklar. Bränsle filter kostar inte mycket mer än olja filter, ett pris på ungefär $ 10 till $ 20, och de är relativt lätta att byta. Med tiden kan de täppas till, vilket resulterar i bilen har minskad prestanda eller ens att inte starta. Regelbundet ändra din bränslefiltret kan avsevärt öka en bils livslängd och bränsleeffektivitet. Tillsammans
Förgasare Underlåtenhet

Carburetors mix luft och bränsle för att skapa en optimal brännbart bränsle för motorn, men de är en så komplicerad komponent som efter 1986 amerikanska bilar var inte längre tillverkas med dem. Utländska företag övergav dem långt innan dess. De är petiga mycket och kräver en hel del tekniskt kunnande för att underhålla. Problem som kommer att hålla bilen från att starta på rätt sätt kan uppstå om de rörliga delarna blir smutsiga eller slitna. Andra problem kommer från felaktiga inställningar som kan göra bränsle-luftblandningen till rika eller torrt. Ibland även temperaturen kan orsaka förgasarna att misslyckas.
Bränsleinsprutning Systemfel


Sedan mitten av 1980-talet, har praktiskt taget alla bilar släppts med en bränsle-insprutning systemet. En elektrisk bränslepump matar ett högt tryck ström av gas till munstyckena, kallad bränslespridare, som styrs med en dator inne i bilen. Det vanligaste problemet med bränsleinsprutning är igensatt bränslespridare. Detta händer eftersom munstyckena är så fin och gunk täpper upp dem. Munstyckena kan ersättas billigt och enkelt. Ibland kan datorn fel, men det är en mycket sällsynt företeelse.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63653.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.