Hur identifiera Broms skrikande Problem

Diagnostisera en irriterande bromsgnisselförebyggande är som att försöka diagnostisera en dålig huvudvärk. Symtomen är uppenbara, men det är nästan omöjligt att peka ut en enda bakomliggande orsak. Lyckligtvis är bromsgnisselförebyggande inte en huvudvärk även om den kanske kan ge en till föraren. Squeal kan orsakas av en kombination av faktorer som ibland lägga upp för att skapa buller. Det kan också vara ett symptom på större broms problem. Instruktioner
1

Avgör var bromsgnisselförebyggande kommer ifrån. Kör långsamt i en tom parkeringsplats och broms ofta medan noggrant lyssnar på skrika. Anmärkning om bromsarna skrika när de tillämpas eller om ljudet är närvarande, under körning, sedan försvinner när du bromsar. Ta reda på om ljudet kommer framifrån eller bakifrån, och om det är från bara ett hjul eller flera. Fokusera dina diagnostiska ansträngningar på hjulet eller hjulen som är den huvudsakliga källan till bullret. Om bromsarna är nya och buller är inte alarmerande så, ger de nya bromsarna ett par veckor för att bära in för att se om ljudet försvinner.
2

Kontrollera tjockleken på skivan kuddar och vara säker på att det överstiger det minimum som anges för ditt fordon (typiskt 5/64 till 3/32 tum för personbilar). Vissa dynor är försedda med en ögla metall blad slitage indikator som kommer att gnugga på skivan när dynan når minimal tjocklek. Dessa är vanligen monterad på insidan kuddar bara. Indikatorn kommer att producera en skrika som ofta försvinner när du bromsar. Byt ut slitna trampdynor. Ojämn bromsbeläggens slitage kan leda till ojämna trycket mellan dynorna, ibland orsakar en skrika vid bromsning. Detta indikerar normalt ett grep tjocklek. I detta fall bör bromsok reglaget stiften noggrant smörjas och nya skivan kuddar installerade.
3

Undersök baksidan av stödskiva pad plattorna för att se om shims är närvarande. Mjuka shims används ofta här för att absorbera högfrekventa vibrationer och minska buller. Ibland kan de lossnar och faller av. Byt ut dem som saknas och installera dem om de inte är närvarande.
4

Kontrollera skivans yta kuddar och skivor. Ibland material kan bäddas in dynorna. Tung eller svår användning kan orsaka ytan på elektroderna eller skivan att bli inglasad. Damm, antingen från vägen eller från bromsbeläggens slitage, kan ibland bilda ett skikt på en eller flera kuddar. Om någon pad eller skiva ytor ser inte rätt, då de delar skall bytas.
5

Inspektera bromstrummor och skor om fordonet är utrustat med trumbromsar. Squeal är ofta resultatet av ansamling av damm inuti trummorna. Kontrollera skicket på sko foder. Fodret Tjockleken bör överstiga det minimum som anges för din bil, och slitaget borde vara ännu. Ytan skall vara fri från föroreningar och bör ha en jämn och oglaserade utseende. Defekta delar skall bytas, och om ojämnt slitage märks, då bromsarna bör kontrolleras noggrant för korrekt positionering, böjd motbrickorna och korrekt returfjäder drift Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65384.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.