Tecken och symptom på Bränslepump Misslyckande i en Chevy Silverado

Ingen vill ha ett problem med sin lastbil när du kör på vägen. Tyvärr kan mekaniska delar misslyckas vid varje given tidpunkt, vilket orsakar oro och oro. Om din bränslepump fungerar som det ska, du skulle aldrig ens vet att den finns där. Lära kontrollampa tecken på en förestående bränslepump misslyckande kan rädda dig från att bli strandsatta på sidan av vägen. Strömavbrott

Medan du trycker på gaspedalen från ett fullständigt stopp, kommer trucken accelererar normalt då helt plötsligt börjar spotta, och lastbilen kommer att ha svårt att accelerera. Då accelerationen kommer att plocka upp igen, och lastbilen kommer att fortsätta som om ingenting hänt. Det omedelbara svaret från en mekaniker kan vara att din lambdasond är dålig, oftare än inte det är en föregångare till en bränslepump misslyckande. Intermittent, medan en backe eller på motorvägshastigheter, kan du uppleva en plötslig förlust av makt och kontroll för att accelerera fordonet. Detta kan leda till trafikolyckor om på en trafikerad motorväg eller när du reser upp eller ned bergig terräng.
Engine Misses

kör på motorvägen i hastigheter på 45 till 65 mph anses optimala för motorer. Om du upplever plötslig dolor som orsakar att trucken hoppar eller rycker, kan detta vara ett symptom på bränslepumpens misslyckande.
Andra tecken

Överdriven gnäll, medan motorn är i bruk, är ett symptom på en sviktande bränslepump. Du kan också märka att trucken vägrar att starta på morgonen och bara gör det efter upprepade försök. Ett sätt att testa bränslepumpen är att vrida om nyckeln bara en gång till tillbehöret läget på tändningen. På de flesta nyare Chevy Silverados kommer du att kunna höra ett svagt svarvning ljud när bränslepumpen är engagerad i tillbehöret läge. (Du kan behöva någon att vända lastbilen på och stå utanför för att höra detta buller). Om trucken är helt tyst i motorrummet efter ingrepp med nyckeln i tillbehöret läge har en mekaniker kolla upp det. Det kan finnas ett igensatt bränslefilter som begränsar flödet av bränsle till pumpen. När mekanikern avgör att filtret är bra, och det finns ingen elektrisk relä eller frågor kontakt, är nästa steg att testa och /eller byte av bränslepump. Byta en misslyckad bränslepump kan kosta uppåt på $ 400 till $ 500 om du inte har en garanti på fordonet. Det är goda råd att alltid serva din Silverado regelbundet och har några frågor checkas ut proaktivt än att vänta tills något stort händer. Försök aldrig att diagnostisera eller reparera en misslyckad bränslepump om du inte har de kunskaper, färdigheter och rätt verktyg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63687.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.