Felsökning en Nissan Pathfinder Farthållare

Nissan Pathfinder kryssning styrsystem låter föraren lyfter sin fot från gaspedalen samtidigt som bilen för att fortsätta i hög hastighet. Systemet kallas ibland varvtalsreglering. Problem med systemet kan inkludera det inte hålla hastigheten, inte slå på alls, förlust av kontroll och oväntat beteende. Följ några felsökningssteg för att korrigera dessa frågor. Instruktioner
1

Vrid Nissans farthållaren på i hastigheter mellan 25 och 89 MPH bara. Systemet kommer inte att fungera vid lägre eller högre hastigheter. Använd "On /" strömbrytare. Den "Cruise"-indikatorn tänds i kombiinstrumentet när systemet är på. Undvik att slå på farthållaren i tät trafik eller trafik som rör sig vid olika hastigheter om Pathfinder går för fort, eller för långsamt för villkoren. Vänta tills trafiken tunnar.
2

Slå av farthållare iväg på slingrande eller kuperade vägar om bilens köregenskaper är oväntad, inte hålla bilen inte hastigheten, eller farthållaren inte annat fungerar som förväntat. Hala, snöiga eller isiga vägar kan orsaka förlust av kontroll. Vind kan också vara ett problem. Undvik att använda farthållaren.
3

Undvik att trycka på bromspedalen om Pathfinder tappar fart. Bromspedalen avskurna är utformad så att hastigheten för att släppa i väntan på en återställning. Tryck och håll nere "kusten" switch om fordonet saktar ner och du vill kryssning på den långsammare hastighet. Tryck in och släpp "Accel /Res" knappen för att fortsätta den sista uppsättningen marschfart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67472.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.