Felsökning av en 1995 Pontiac Grand Prix

Felsökning din Pontiac Grand Prix kan vara så enkelt som att byta ut en trasig säkring för att åtgärda problemet, eller det kan resultera i att behöva ta bilen till en mekaniker för mer nödvändiga reparationer. Den Pontiac Grand Prix startade produktionen 1962 och förblev en del av Pontiac stabila av fordon fram till varumärket avbröts som en del av General Motors omstrukturering under 2010. När du felsöker din 1995 Grand Prix, börja med de mest uppenbara möjliga orsaker och följer en steg-för-steg-metod för att finna en lösning. Saker du behöver
tändstiftsnyckel
Visa fler instruktioner
1

titta under din 1995 Pontiac Grand Prix på en regelbunden basis efter att bilen har haft möjlighet att sitta under en tidsperiod. Titta under den främre och bakre delen av bilen kommer att avslöja eventuella läckor som kan komma från motorn, transmissionen, bromsslangar eller andra slangar.
2

Ta bort locket från säkringsdosan och hänvisar till diagrammet på insidan av locket för att leta efter en specifik säkring, om du upplever några elektriska problem. Oavsett om det är radio eller motor som inte fungerar, kan byta en trasig säkring ibland vara det enklaste sättet att åtgärda problemet. Ta den misstänkte säkringen ur elcentralen med litet verktyg som ingår i säkringsboxen. Titta igenom plasten änden av säkringen, om metallbandet insidan är trasig, då säkringen behöver bytas Addera 3

Lyft motorhuven, lossa tändkablarna,. Ta bort tändstiften med en tändstiftsnyckel och rengör tändstift, om 1995 Grand Prix körs grov eller har svårt att starta. Med tiden kan kol bygga upp på ändarna av tändstiften, och stora mängder av detta bygga upp kan minska effekten av tändstiftet. Om det finns en hel del kol på tändstiftet eller det keramiska höljet är sprucken, ersätta de gamla tändstiften.
4

Kontrollera lufttrycket i däcken regelbundet. Om däcken inte är pumpade till rätt tryck, kommer dina däck slits ojämnt och din gas körsträcka kommer att minska. Körning med för lågt däck kan också vara en säkerhetsfråga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67889.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.