Check Engine lampan lyser i min 1999 Lexus GS300

1999 års Lexus GS300 var utrustad med en 3,0-liters V-6 motor. Den "Check Engine" lampan tänds när en felkod lagras i bilens OBD-II-dator. OBD-II står för ombord diagnostik II, och är ett system som i vissa fordon för att kontrollera utsläppen, avgaser och även överföring av vissa fordon. Koderna kan tas bort från datorn när ordentliga reparationer har gjorts för att eliminera källan till "Check Engine" light. OBD-II-datorn är ansvarig för att övervaka flera aspekter av din bil och hålla den säker för drift. Saker du behöver
OBD-II kodläsare
Visa fler instruktioner
1

Öppna förardörren av Lexus och knäböja bredvid förarsätet. Leta OBD-II-kontakten port under instrumentbrädan, och sätt i kontakten änden från kodläsare i porten.
2

Sitt i förarsätet på bilen. Vrid nyckeln till tillbehören läge utan att starta motorn. Tryck på strömbrytaren på OBD-II kodläsare. Följ instruktionerna på skärmen för att välja "Läs Codes." Välj din bil med hjälp av "Up" och "Down" piltangenterna och trycka på "Läs"-knappen för att acceptera dina svar. Börja OBD-II-kod genomsökning av din bil, och låta läsaren att kommunicera med bilen tills den säger något annat.
3

Samla OBD-II-kod information från kodläsare. Vissa läsare ger en allmän definition av koden, medan dyrare läsare ger dig en utarbetad definition. Använd den information som koden läsaren att göra lämpliga reparationer av din bil. OBD-II-kod som lagras i din bil kan vara något mindre som en krets fel, eller en mer seriös reparation kräver nya motordelar.
4

Installera OBD-II läsare tillbaka till hamnen i Lexus, och upprepa steg 2 för att skanna fordonet. Tryck på "Radera" knappen i slutet av kodläsning förfarandet, eller cykla tillbaka till huvudmenyn och välj "Radera Codes" från huvudmenyn. Starta fordonet när kodläsare indikerar att den har sökt igenom fordonet och att det inte finns inga koder kvar. Kör bilen som vanligt. Om "Check Engine Light" tänds igen inom kort, då ordentlig reparation inte gjordes eller det fanns flera problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68638.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.