Clunking ljud i min Transmission

Transmission problem i ett fordon kan vara orsaken till en av de mest omfattande reparationer en bilägare kan göra för sitt fordon. Överföring reparation krävs vanligtvis en specialutbildad mekaniker och flera tusentals dollar. Utan en väl fungerande transmission, kan en bil gå inte eller fungerar korrekt när du försöker köra den. Det finns flera olika orsaker till en bil överföring till början göra en clunking buller. Det är viktigt att avgöra varför en överföring clunking och försöka få service eller repareras innan permanent, irreparabel skada sker. Låg Transmission Fluid

En av de vanligaste orsakerna en transmission gör clunking ljud vid växling är att det har gått lite på transmissionsolja och saknar smörjning för att hålla flytta smidigt. Låg eller för gammal transmissionsolja kommer inte att ge korrekt smörjning och kylning för de olika komponenterna och kommer att leda till hård växling och tillhörande clunking tongångar.

Du kan berätta om transmissionsolja är för gammal genom att kontrollera den och uppmärksamma dess färg och konsistens. Transmissionsolja ska vara röd eller mörkt rosa och genomskinlig. Brunt, svart eller dimmigt transmissionsolja är gammal, bränd eller förorenat med andra vätskor. Addera interna komponenter

Ett stort antal av lager, kugghjul, fjädrar och andra komponenter är inuti din sändning som gör det möjligt att växla mellan växlarna. Ett problem med någon av dessa delar kan orsaka transmissionen inte kan förskjutas på rätt sätt eller att skifta hårt, som ofta åtföljer clunking buller. Dessa typer av problem måste diagnostiseras av en professionell eftersom överföringen måste avlägsnas från fordonet och tas isär för att lokalisera problemet.


Sensor Issues De flesta nyare bilar har sina sändningar controled av ett antal datoriserade sensorer. Om dessa sensorer börjar sända fel hastighet eller förskjutning uppgifter, kan det orsaka en automatisk överföring till har skiftande problem och orsaka clunking ljud medan bilen växling. Hastighetssensorn är särskilt benägna att orsaka denna typ av transmission problem eftersom bilens dator inte är korrekt reglera prestanda för den korrekta hastigheten på bilen.
Motor och transmission Mounts
< p> I vissa fall är det clunking du hör på grund av en trasig eller lös växellåda eller motor montera låta motorn och transmissionen att flytta när fordonet skiftas i växeln eller väsentligt ändrar hastigheter. Detta kan detekteras genom att lyfta fordonet och granskningen av de olika fästpunkterna som stöder transmissionen och motorn för att hålla dem på plats. Felaktiga universalknutar kan också misstas som en clunking sändning eftersom de kommer att orsaka drivlinan att göra clunking ljud vid acceleration och retardation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66887.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.