Felkoder från tjänsten Engine Light för en Camaro 1987

Det diagnostiska dator (OBD) övervakar sensorer i hela moderna fordon och lampor varnar när den upptäcker problem. OBD lagrar också en kod för att identifiera problemet. För post-1995 fordon, men koden kan skannas, men Camaro 1987 tillämpar ett system med "blinkkoderna" istället för en kod som du kan skanna. OBD blinkar ljuset i ett givet mönster, som kan korsreferenser mot ett diagram för att bestämma datorns placering av fel. Tillvägagångssätt

Vrid tändningsnyckeln till ON men starta inte bilen. Använd en bygel till korta terminalerna A och B i bilens diagnostiska terminal. Tjänsten motorn ljus på instrumentpanelen blinkar i en serie av långa och korta blinkningar.
Läsning koder

OBD-systemet blinkar kod 12 ("systemet normalt ") tre gånger, sedan blinkar någon lagrad kod eller koder. Varje kod blinkar tre gånger. När alla felkoder har blixtrade, blinkar systemet kod 12 igen.
Tolkning

blinkkoderna är tvåsiffriga tal, t.ex. 13 eller 32. Ljuset visar långa blinkar för att ge den första siffran, pauser, då korta blinkningar att ge den andra siffran. Räkna antalet i det långa set, sedan numret på kort set. Till exempel:. Lång blinkning, lång blinkning, paus, kort blixt, kort blixt, kort blixt skulle vara code 23 Addera korsreferens

Jämför blinkkoden till korsreferensens diagram i instruktionsboken eller på en sajt på nätet. Den exempelkod, 23, hänvisar till en låg temperatur läsning i luftintag systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66704.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.