Hur man bygger en ångmaskin

Steam motorteknik är ganska enkel. Steam producerar energi för att driva den mekaniska redskap, som gör jobbet. Ångkraften har haft alla möjliga användningsområden, till exempel i textil och järn tillverkning, gruvdrift, jordbruk och transport. Under den industriella revolutionen, ersatt ångkraft delvis människors och djurs muskler och drivna massiva samhälleliga och ekonomiska förändringar som börjar på 1850-talet i Europa och Amerika. Denna ånggenerator kan du driva ett antal experiment på ett säkert sätt. Saker du behöver
ångpanna
ben metall stativ
cirkulär stöd för stativbenen
Gummi propp
Backventil
längd gummislang
Visa mer instruktioner
1

Köp en panna från en återförsäljare eller via Internet. Du kommer att se en rund cylinder med ett runt hål i toppen och liten avlastningsventil bredvid. Du kommer att bygga ett stativ för generatorn att sitta och lägga de övriga delarna i listan för att slutföra generatorn och driva din mekanism.
2

Pannan måste köpas från en licensierad återförsäljare och av någon äldre än 18. Detta projekt kan göras med mittskolastudenter men endast med direkt och ständig övervakning. Pannan du köper kommer att ha två enheter på toppen, ett hål för en gummipropp och en
3

tryckbegränsningsventil. Skär tre 6 tum x 2 tum remsor av aluminium för att fästa till ånggeneratorn. Dessa ska fästas direkt till botten av generatorn. Placera stativ så att varje ben är i 30 graders vinkel och lika på alla tre sidor.
4

Använd JB WELD eller en liknande förening att fästa stativ till basen av generatorn. Tillåt stativ föreskriven tid per sammansatta instruktioner. Ställ inte din generator generator på stativet tills de torkat ordentligt och även ge extra tid. Kom ihåg, kommer pannan att utsättas för värme och tryck varje gång den används. Antingen kan orsaka jury. Placera generatorn på stativ du har gjort.
5

Gör två hål i gummiproppen. En att passa 1/8th tums gummislang och en för termometern. Anslut gummislang till enheten din vill arbeta. Övervaka trycket i pannan ständigt så att den inte överskrider dess gräns. Låt inte generatorn Torrkörda. Detta kommer att resultera i eventuella sprickor och förstöra pannan. Värm inte över 300 grader. Aluminium smälter vid 660 grader Celsius.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63850.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.