Hur man använder en OBD II Scanner

En OBD-II skanner är den andra versionen av On-Board Diagnostics verktyg, som övervakar motorns funktioner. Om ett fordons motor upplever ett fel, kommer den "Check Engine" ljus på. En OBD-II skanner kan komma de resulterande felkoder i bilens diagnostiska dator, eller drivlina styrmodul. Denna datoriserade handhållen enhet kan bara interagera med bilar tillverkade 1996 och senare. Tidigare fordon använder äldre diagnostiska system som varierar beroende på fordonstillverkaren. Använda en OBD-II-skanner är relativt lätt, och komma felkoder tar bara några minuter. Saker du behöver
Pen
Paper
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att fordonet är avstängt. Leta reda på Data Link Connector under ratten. Detta är ett uttag som ger tillgång till den diagnostiska datorn, vilket i de flesta fordon är på förarsidan.
2

Anslut OBD-II skanner till Data Link Connector. Skannern kabeln har en 16-polig kontakt som naturligt skulle passa i vägguttaget.
3

in bilens nyckel i tändningslåset cylindern och byta till "On." Beroende på märke av OBD-II-enhet, kan du också stänga av motorn och låt den gå på tomgång.
4

Slå på enheten om det inte auto-aktivera sig.

5

Knappa in ett kommando för att "läsa" eller "skanna" diagnossystemet. Hur du gör detta beror på vilket märke av OBD-II-enhet du använder. Knapp layout skiljer sig från modell till modell, och vissa enheter kan använda menysystemet. Exakta koden hämtning instruktioner kommer att ligga i enhetens handbok..
6

Läs igenom felkoder på enhetens utlästa skärm Kopiera dessa koder ner på ett papper. Vissa enheter är USB utrustade och kan anslutas direkt till en dator med en USB-kabel. Om du har denna typ av OBD-II skanner, kommer enheten-till-datoranslutning täckt i skannerns handbok. Slå upp felkoder i enhetens handbok
7

. Typiskt är generiska OBD-II-koder finns i en bilaga bakåt. Dessa är de standardiserade generiska koder bra för alla OBD-II-kompatibel fordon. Tillverkarna har också en kompletterande uppsättning. Ett fordon bruksanvisning kommer inte ha dessa koder. Du kommer att behöva leta upp dem på nätet eller i en reparationshandbok för just ditt fordon.
8

Vrid bilens elsystem av. Om du var tvungen att starta motorn, stäng av den också. Koppla ur OBD-II skanner diagnostiska sladden ur vägguttaget och stänga av enheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68044.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.