DIY Auto Felsökning

De flesta auto problem kan troubleshooted baserat på tidiga varningstecken. Att lära sig att identifiera dessa kännetecken är ett viktigt steg mot att hitta och fastställande av enkla problem. Lär känna din bil när den är i skick, och du kommer att kunna upptäcka förändringar i ditt fordons prestanda. Saker du behöver
Coolant
Drivrem
Köldmedium
Visa fler instruktioner
Auto Felsökning
1

Kontrollera kabelanslutningarna för att batteriet säkerställa att de inte förlorar om din bil stagnerar. Lösa kabelanslutningar kan orsaka vibrationer när bilen driver. Detta kan orsaka ett elektriskt system uppsving, som orsakar bilen till stall. Rengör batteripolen, och dra åt eventuella lösa kabelanslutningar med en skiftnyckel.
2

bestämma nivån på kylvätskan i din bil, om bilen är överhettad. Kylvätskenivån måste vara tillräcklig för att överföra värme från motorn till kylaren. Lägg mer kylvätska till oljebehållaren. Kylvätskenivån ska vara mellan den varma och kalla märket.
3 p Om du startar motorn, och lampor och radio plötsligt avstängd, leta efter korrosion runt batteriet anslutningar. Rengör och skruva fast alla anslutningar ordentligt. Leta efter tecken på utbuktning i batteriet. Om detta händer, ta bilen till en mekaniker butik, så att de kan ta isär batteriet.
4

Inspektera drivremmar för sprickor eller andra typer av skador. Byt ut remmarna om det behövs. Leta efter kompressorkoppling engagemang genom att slå på luftkonditioneringen till den kallaste inställningen. Starta bilen och låt den gå på tomgång under några minuter. Kontrollera om kopplingen roterar. Om det cykler av och på med en tickande ljud, är det lågt i köldmedium och ska fyllas.
5 p Om det finns ett knastrande ljud under körning, titta på Serpentine belt för ett blankt utseende eller sprickor inuti bandet dungar. Byt remmen att stoppa kvittrande ljud.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65616.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.