Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur att svetsa plåt till en Rocker panel

Rocker paneler på bilen drabbas oftast mycket mer skada än andra delar på grund av deras läge. Placerad strax nedanför föraren och dörrar passagerare, rocker paneler är känsliga för rost, allvarliga bucklor och repor. Byte rocker paneler innebär svetsning en plåtbit att ersätta den skadade rocker panel i de flesta situationer. Om du planerar att svetsa i en ersättning för en rostig rocker panel, måste du rensa bort så mycket av den rostiga panelen som möjligt för att förhindra att nya rostbildning snabbt. Saker du behöver
Die kvarn med skärande disk
Weld-genom primer
Plåtsax
MIG svetsare
Svetshjälm
Grov-grit slipskiva
Själv-etsning primer
Visa fler instruktioner
1

Skär bort den skadade metallen i gamla rocker panel med en die kvarn försedd med en skärande skiva. Om rocker panel har omfattande rostskador, använd ansiktet av den skärande skivan för att rensa bort rost under rocker tills du ser ren metall. Med en zink-baserad svets
2

Spraya rengjorda området -genom primer. Detta steg kommer att skydda bilen från ytterligare rost samtidigt som du svetsa den nya panelen på plats.
3

Inrätta en MIG svetsare att svetsa plåt, sedan skära metall ersättare arket till nödvändig storlek för reparation med hjälp av saxar plåt.
4

Koppla den negativa elektroden från svetsaren mot arbetsstycket.
5

böja plåten in i den allmänna formen av rocker panel med händerna. Du behöver inte böja det perfekt, du kommer att hålla panelen på plats medan svetsning det börjar med en allmän form kommer att göra tillverkningsprocessen mycket enklare, men
6

Montera ersättare rocker. panelen i reparationen området så det matchar den omgivande metallen, sedan sänka din svetshjälm och punktsvets bottendelen av ersättning rocker panel till bilen, placera din punktsvetsar ca 6 inches från varandra.
7

Skjut den övre delen av rocker panel mot den plats där du planerar att svetsa det, utföra punktsvetsar på sidorna av ersättande panelen, då punktsvets toppen av panelen på plats. Fortsätta tillämpa punktsvetsar runt omkretsen av reparation panelen för att säkra ersättare panel till bilen.
8

Byt die grinder skärande skiva med en grov-grit slipskiva, och sedan använda den för att utjämna ut de upphöjda punktsvetsar omger reparationen rocker panel. När svetsarna inte längre syns, spraya panel med självetsande primer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63632.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.