Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man bildar en rostfri stålplåt

För mycket av metallarbete, är början bildar en metallplåt. Arket av metall kan sedan användas för att skapa den önskade slutform, oavsett om målet är att stansas från arket eller böja arket till en form som kommer att vara lämplig. Rostfria stålplåtar bildas genom att utsätta metallen för att tvinga tills den avkastning, som modifierar strukturen av metallen så att den kan formas till ett ark. Forming rostfritt stål till ett ark liknar formning kolstål till ett ark, med undantag för att rostfritt stål är svårare att arbeta med eftersom legeringen (stål och krom) är hårdare och starkare. Saker du behöver
Rostfritt stål
Mill
Furnace
Visa fler instruktioner
1

Force den rostfria stålplåten till ett ark genom att applicera tryck tills metall ger vika utan att förlora sin faktiska integration. Applicera kraft tills rostfria sträcker sig över maskinens yta jämnt. Denna process kan användas för att bilda en plan plåt av rostfritt stål eller att sedan mata in arket i rullande process.
2

Rulla tillplattade rostfritt stål mellan brukets rullar tills det kläms in önskad tjocklek. Använd denna process för att skapa särskilt stora längder av rostfri plåt eller att rulla in arket i en spole, baserad på tjocklek.
3

Placera rostfritt stål i ugnen att mjuka upp den, vilket det att bli mer plast och formbar. Temperaturen måste ställas in baserat på innehållet hos legeringen eftersom en temperatur som är för låg kan orsaka att kanterna förblir sval och deformeras, medan en temperatur som är för hög kan orsaka den metall som blir svaga och tår. Rostfritt stål kan upphettas medan den formas till ett ark eller medan den formas till en specifik form. Rita ett plant ämne av rostfritt stål (typiskt från en spole) och placera över en specifikt formad stans
4

. Maskinen kommer att dra stålet över en form och stansa det rostfria stålet att bilda stålet till den önskade formen.
5

Placera den rostfria stålplåten över en form och skapa ett tryck med fluid för att expandera stålet ark över formen och ta på formens form, forma den till önskad form för målprogrammet.
6

Böj stålet för att bilda den önskade formen. Det kan vara nödvändigt att böja arket längre än önskvärt att ta hänsyn till återfjädring, som förekommer hos metaller som är föremål för drag och tryck. Överhöjning stålplåten så att den slutliga bockningsvinkeln är mindre än det verkliga böjningsradien, men uppnår bockningsvinkeln önskas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63633.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.