Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur att svetsa Old Aluminium

Gamla aluminium som har varit utsatt för väder och vind eller år av kontakt med kemikalier bildar en oxid som gör svetsningen svår. För att säkerställa korrekt svetsinträngning och en svets som är strukturellt stark, måste du rengöra området av den gamla aluminium som ska svetsas. Korrekt rengöring av gamla aluminium kräver användning av särskilda verktyg för att undvika kontaminering av gemensamma aluminium svets. Föroreningar kommer att orsaka porositet i svetsen, äventyra det slutliga svetsfogen. Med hjälp av en rostfri hjul ståltråd för att rengöra gamla aluminium ger en ren, förorening-fri svetsfog. Saker du behöver
arbetsbord
Rostfri
tråd hjul 4,5-tums vinkelslip
Skyddsglasögon
Läder arbetshandskar
flaska argon skyddsgas
TIG svetsare
Svetsning hood
Aluminum påfyllningsstaven
Visa fler instruktioner
1

lägga bit av gamla aluminium platta ovanpå arbetsbordet.
2

Fäst den rostfria hjul ståltråd till 4,5-tums vinkelslip.
3

Sätt på dig skyddsglasögon och läder arbetshandskar.
4

Kör rostfri tråd hjul längs svetsen området i den gamla aluminium. När aluminium är blanka, är svetsen området i den gamla aluminium ren och fri från föroreningar.
5

Anslut flaska argon skyddsgas till TIG svetsare, slå på TIG svetsare och ställ in TIG svetsare till rätt spänning för att svetsa tjockleken på gamla aluminium. Se svetsen diagrammet ligger på TIG svetsare för de nödvändiga inställningarna.
6

Sätt på din svetsning huva och plocka upp en längd av aluminium påfyllningsstaven.
7

Passa in spetsen på TIG-brännare med svetsen området i den gamla aluminium, att hålla spetsen på TIG-brännare 1/4 tum ovanför ytan av den rengjorda gamla aluminium och placera ena änden av aluminium påfyllningsstaven i svetsområdet.

8

Sänk din svetsning huva och tryck på pedalen för TIG svetsare för att starta svetsningen.
9

Skjut TIG-brännare längs svetsen området, medan utfodring av aluminium påfyllningsstaven in bågen av TIG-brännare för att svetsa den gamla aluminium.
10

Låt svetsade gamla aluminium svalna till rumstemperatur innan du hanterar det svetsade området för att undvika att bli bränd av svetsen området.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63375.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.