Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur Värm upp en Bumper att reparera

Många stötfångare på moderna bilar är gjorda av plast, inte krom, eftersom de ofta var i det förflutna. När värme appliceras på vissa material, såsom plast, de blir böjlig. Denna egenskap gör att reparera en plast stötfångare lättare på grund av dess förmåga att reformeras. Uppvärmning en stötfångare förbereder den för en reparation och minskar risken för sprickbildning det. Värme normalt inte tillämpas på krom stötfångare. De flesta krom stötfångare skickas till en professionell för att vara rechromed eller bytas. Saker du behöver
Värmelampa
Värmekanon
plast svetsning kit
Visa fler instruktioner
1

inspektera skadan på stötfångaren. Söker sprickor och bucklor kommer att avgöra vilken typ av reparation du behöver göra och vilken typ av värme du ska använda. Sprickor och bucklor kräver olika typer av värme.
2

Direkt värmen från värmelampa för att peka på stötfångaren så stötfångaren kan värma (fordonsindustrin värmelampor finns hos leverantörer auto organ). Den värmelampa kommer att värma stötfångaren och hjälpa till att bibehålla temperaturen hos arbetsområdet. Om området svalnar, plasten blir mindre flexibel och svår att reparera
3

Använd en värmepistol på det skadade området,. Varmluftspistoler kan köpas hos leverantörer auto organ eller järnaffärer. Slå på värmepistol, och kör den fram och tillbaka över det skadade området tills det blir flexibel. Gör inte området så varmt det blir oantastlig.
4

Reach bakom stötfångaren, och försök att driva ut bucklan från baksidan. Vissa bucklor är lättare att avlägsna än andra. Inte alla bucklor kan tas bort på detta sätt, men du kan använda den här tekniken för att få det mesta av buckla bort innan du avslutar resten av reparationen.
5

Slå på plast svetsare för att värma den. Använd din svetsare för att reparera eventuella sprickor i den skadade stötfångaren. Din plastsvetsning kit ska komma med plaststavar att reparera sprickan. Dessa sigill eventuella sprickor i stötfångaren.
6

Använd den platta delen av järnet för att pressa mot plaststav och stötfångaren. Ta din tid kör järnet över spruckna området. Värmen från svetsaren blir tillräckligt varmt för att smälta plast stavar och stötfångare tillsammans söm i sprickan och göra det hela.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63552.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.