Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man gör stålplåtar

Noter metaller, i synnerhet stålplåtar, har varit i bruk under en lång tid och en mängd olika tillämpningar, från medeltida rustningar till bilar och flygplan tillverkning. De grundläggande delarna av tillverkning av stål är värme och kraft. Värme används för att skapa stållegeringar (kombinationer av andra metaller med stål), att temperera stål (mjuka eller hårdnar) och förbereda stålet för stämpling, skärning och /eller böjning. Kraft används för att blanda olika metaller med stål (t.ex. krom och stål, vilket gör rostfritt stål), men också för att bilda och forma stålet till ett ark. När metallen gång smiddes till ark med en öppen eld och den mänskliga handen, tekniska framsteg gör tillverkningen av stålplåtar lättare. Saker du behöver
Steel
Mill
Furnace
Visa fler instruktioner
1

Ämne stålet till lösningen värmebehandling genom att först värma metallegeringen så att de separata föreningarna börjar att blanda och sedan snabbt kyla legeringen i kallt vatten så att fler av var och en av de separata föreningarna förblir i den resulterande legeringen.
2

Höj temperaturen hos stålet igen för att göra det mjukare, vilket kommer att göra det mer följsamma. Ställ in värmen beroende på vilken typ av stålplåt görs, se till att värmen appliceras på metallen jämnt, undvika bildandet av svaga punkter från för lite eller för mycket värme i vissa områden i stålet.

Billiga 3

Platta ut blandningen stållegering genom att applicera tillräcklig kraft för att få metallen att ge och sträcka, men inte tillräckligt för att orsaka strukturen i metallen till sammanbrott. Använd denna process att platta stålet till ark, sprids jämnt över maskinens yta.
4

Mata kallt stål (när den har tillplattad) in i kvarnens valsar och tillämpa kraft förrän det är pressas ut av rullarna till ark av viss tjocklek, eller i rullar av stål sheets.Alternatively, värma stålet tills det blir mjukt, sedan rulla medan metallen fortfarande är varm. Denna process är typiskt speciellt för stålgöt och resulterar i tjockare plåt av stål.
5

Upprepa rullningen och tillplattning process tills stålplåtar har tillplattad jämnt, förbereda metall för styckning i ark specifika längder eller för att rulla till rullar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63642.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.