Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man reparerar skyddspanelen på en Ford Truck

Fender paneler på en Ford lastbil kan lätt skadas på grund av deras läge och bygga. Ford lastbil skyddspanelema är gjorda av tunn plåt, och även små dings eller bucklor kan se ut som stora skador. Reparationer kan bli dyrt vid en kollision center eller body shop. Lär dig att reparera skyddspanelen på en Ford lastbil själv och spara tid och pengar. Saker du behöver
Grinder
spackel skrapa
180 - och 220-slippapper
slipblock
Spray primer
Sprayfärg
maskeringstejp och papper
Visa fler instruktioner
1

slipa bort all färg inuti det skadade området. Slipa färgen från kanterna också, upp till 3 inches runt det skadade området.
2

Applicera ett tjockt lager spackel med en gummiskrapa för att jämna ut filler över det skadade området. Kontrollera att fyllmedlet är tillräckligt tjock för att täcka skadan, och att det sitter högre än den omgivande ytan hos skyddspanelen. Låt spacklet torka i en timme.
3

Sand filler med 180-grit sandpapper och en slipkloss. Vira sandpapper runt slipkloss och hålla slipkloss platt mot ytan på stänkskärmen. Sand över området igen med 220-slippapper för att ytterligare jämna till ytan. En äldre Ford lastbil har väldigt platta fendrar med en liten skåra längs toppen. Om filler är i spåret, se till att slipa spackel så att spåret är fortfarande synliga. Nyare Ford lastbil skyddspanelema är släta med en liten utflytning över däcken. Se till att hålla slipkloss platt även när slipning utflytning så att flödet av flare inte påverkas.
4

Place maskeringstejp och papper runt reparerade området på Ford fender så att grundfärg och måla översprutning inte får på omgivande ytor.
5

Spray ett tjockt lager primer över de slipade områdena i fender. Håll primer 6 till 8 inches från ytan och flytta det åt vänster och höger, inte upp och ner. Vänta 30 minuter för primern att torka. Spray 3:57 tunna lager färg över primern, väntar fyra minuter mellan lagren. Använd samma sprutteknik som användes med primern. Ta bort maskeringstejpen och papper. Vänta en hel dag före hantering av nymålade fender.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63497.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.