Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Så för att uppnå läckfri svetsning av stål

Läckagefria stål svetsar är beskrivande för högkvalitativt stål svetsar, vilka typer av svetsar som alla tekniker, studenter och nybörjare bör eftersträva. Medan svetsning tekniker har normalt ett ganska bra grepp om producera svetsar som kan hålla vatten eller gas, kommer nybörjare och studenter måste öva regelbundet för att se deras svetsar är rent, fast och av tillräckligt hög kvalitet för att vara täta. Saker du behöver
Svetsutrustning
linlåsen pensel
Svetshjälm
Visa fler instruktioner
1

Konfigurera svetsutrustning för typ av metall det arbetas på. Olika typer av stål kräver olika tillsatsmaterial. Exempelvis chromoly stål fungerar bra med Spoolarc 65 svetstråd, medan mjukt kolstål kan svetsas med 70S-6, som är en mycket grundläggande svetsning fyllmedel.
2

Konfigurera svetsaren med rätt ström och trådhastighet för tjockleken på stålet du arbetar med. Inställningarna varierar beroende på svetsare du använder. Av denna anledning, många tillverkare av svetsutrustning Skriv ut informationen i en tabell som kan hittas antingen på insidan panel svetsare eller i instruktionsboken. När rätt ström och trådhastighet sätts upp, slå på svetsaren.
3

Fäst negativ jord klämman till arbetsstycket ungefär sex inches från den plats du kommer att vara svetsning. En av de viktigaste aspekterna av att uppnå en läckfri svetsen är att säkerställa god ledningsförmåga mellan svetselektroden och marken klämma. Av denna anledning, och på denna punkt, kommer du också att noggrant rengöra ytor stål med en stålborste. Detta kommer att ta bort de flesta ytförorening som kunde producera en låg kvalitet svets.
4

Clamp stål delarna i konfigurationen där de kommer att svetsas. Det bör vara så litet gap som möjligt mellan stål bitar.
5

Sänk din svetshjälm på plats och slå på svetsen. Placera Svetselektroden cirka 1/4-tums från den del av svetsen som är närmast dig. Detta gör att du kan skjuta svetspölen snarare än att försöka driva svetsen, vilket orsakar dålig svetsinträngning.
6

Touch svetselektroden till metallen som svetsas och titta på när svetspölen bildas . När den har nått cirka 1/4 tum i diameter, börja flytta svetsen elektroden i små cirklar, flytta från ett stycke av stål till den andra. Sträva efter att hålla svetsen så rakt och tätt som möjligt och undvika att hasta. Om du rusa, kan svetsen tränger inte djupt nog in i det omgivande stålet, vilket orsakar en läcka.
7

bort svetsen elektroden efter att du har avslutat svetsen. Rengör svetsslagg utanför svetsen med en stålborste och noggrant granska ditt arbete. Om du kan se ljus genom någon del av svetsen, har du upplevt det som kallas "bränna igenom." Detta är resultatet av att låta elektroden för att stanna på en plats för länge. Om, å andra sidan, du upptäcker att svetsen du producerade ser trim och smälter jämnt i den omgivande metall, bör du upptäcker att svetsen är helt täta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63631.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.