Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur du justerar min bågsvetsare

ARC svetsare svetsa genom att överföra en båge från en elektrod till ett arbetsstycke. Beroende på vilken typ av ARC svetsare, kommer antingen elektroden vara en förbrukningsvara tråd eller flussmedel belagd elektrod. Alla bågsvetsar använder en kombination av spänning och strömstyrka. Med metall inert gas (MIG) svetsare, styr du strömstyrka genom att justera hastigheten på trådelektroden. Inställning av spänning och strömstyrka korrekt säkerställer en strukturellt sund svets mellan flera bitar av metall. Saker du behöver
Metallskrot
Metall arbetsbord
Brandsläckare
ARC svetsare
Visa fler instruktioner
1

Placera en bit skrot metall på en metall arbetsbordet. Ställ en brandsläckare bredvid tabellen. Tydliga brännbara material från området kring arbetsbordet.
2

Anslut marken klämman från en svetsutrustning till ett bord av metall. Slå på svetsaren. Ställ in spänning och strömstyrka - wire speed för en MIG svetsare -. Inställningarna som på svets guide diagrammet fäst svetsmaskinens
3

Kör en svetsfogen på skrot metall.
4

Undersök svetsfogen. Öka strömstyrka om kanterna av svetsen valsen mot metallskrot. Minska strömstyrka om svetssträngen skär in i ytan av metallen som lämnar en skölp. Öka spänningen om du har svårt att starta ljusbågen från svetsare eller minska spänningen om sprut matas från elektroden vid svetsning.
5

Fortsätt justera spänning och strömstyrka tills båda sidor av svetsfogen smältan jämnt i ytan av metallskrot och svetsen har en konsekvent blankt utseende med liten eller inget sprut omger det svetsade området.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63495.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.