Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man målar Efter Sandblästring

Sandblästring metall före målning är ett mycket effektivt sätt att ta bort bebyggda lager av smuts och lackskador, vilket ger dig en ren, oskadad substrat som att tillämpa ny färg. Medan vissa material, såsom aluminium, kan målas utan annan beredning på grund av deras inneboende korrosionsbeständighet måste stål noggrant grundas med zinkbeläggningen före målning, i synnerhet när du gör fordonets kaross. Saker du behöver
Vax och fett remover
Rena trasor
Zinkbaserat självetsande primer
Epoxy primer
Visa fler instruktioner
1

Våt en av trasor med vax och fett remover, sedan noggrant torka den del som har sandblästrade först med våt trasa och sedan med torr trasa. Detta kommer att ta bort alla rester av fett eller damm produceras av slipningen slipas lämnar metallen i dess naturliga tillstånd. Var försiktig för att undvika att röra vid metallen med händerna eftersom de oljor på fingrarna kan skada måla.
2

Damm metallen med ett tunt lager av självetsande primer, var noga med att undvika att använda för mycket. Primern har en lätt grön nyans och bör finnas som föga mer än en nyans av metallen, snarare än en all-over primer. Låt primern torka enligt instruktionerna på förpackningen.
3

Spraya del med epoxy primer nästa, ger minst tre ljusa rockar. Lägga för mycket epoxy primer på resultat i körningar eller bottnar i den del, som kräver slipning. Tillämpa flera ljus rockar förebygger behovet av slipning. Låt epoxin primern torka enligt anvisningarna på förpackningen innan du applicerar färg till den sandblästrade delen.
4

Måla den blästrade del med ditt val av färg. Om det är nödvändigt och vid användning av färg som kräver det, följ denna steg med tillämpning av tydliga topplack för att avsluta projektet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63597.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.