Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man Spraya enstegsslungor Paint Uretan Auto

Enstegs uretan är en en-steg målning process för bilar som undviker nödvändigheten av att en klarlack finish. Färgen är tålig nog att polera utan att ändra färgton, och använda det minskar den totala refinishing tid. Den uretan måste blandas med en härdare och förtunning innan sprayning, medan förhållandena kan variera från produkt till produkt, är det typiska förhållandet 4 delar målar till 1 del härdare till 1 del förtunning. Saker du behöver
Body filler
SPACKEL
Orbital Sander
Rust balsam band
maskering och papper
luftsprutpistol
Kompressor
Respirator
Primer
220 och 400 grit våt /torr sandpapper
putstrasa
Uretan
Härdare
Reducer
Visa fler instruktioner
1

Ansök rost balsam till rostiga områden och använda en plast spackel för att fylla hål och bucklor med spackel. Feather filler i kroppen med sandpapper.
2

Mask av alla områden som inte ska målas med tejp och maskeringspapper. Applicera tejpen försiktigt för att undvika röriga rensas overspray senare. Se till att du tejpa ner pappersarken att förhindra sprutdimma från att gå under dem.
3

Fyll koppen av pistolen med primer och slå på kompressorn. Testa spridningsbild rotera munstycket på pistolen och lufttrycket från kompressorn tills du får en vertikal spridningsbild ca 8 inches bred från ett avstånd av 6 inches.
4

Håll pistolen 6 inches från ytan, börjar sprutning i en vänster-höger-rörelsen från ände till ände, överlappande ungefär halva bredden av sprutmönstret. Flytta med en hastighet som kommer att lämna en blank yta av färg utan körningar, dropp eller separation. När du är klar, vrid munstycket 90 grader och spraya igen i en upp-och-ned mönster. Låt primern torka i 2 timmar.
5

Slipa försiktigt primer med 220-slippapper och klibbighet på ytan.
6

Fyll koppen ungefär tre fjärdedelar fulla av uretan och blanda i härdare och förtunning enligt tillverkarens specifikationer. Spraya blandningen på ytan på samma sätt som du besprutas primern. Låt det torka i 12 till 24 timmar, och om ett andra skikt behövs, slipa ytan med 400-grit sandpapper, please det och spraya igen.
7

Låt målgång botemedel för mellan 24 och 48 timmar innan polering ut och applicera vax eller polish.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63367.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.