Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man reparerar en Dented bil Fender

fender i en bil skadas lätt i någon typ av kollision på grund av fender läge och tunt material. Plåten på en fender är oftast mycket tunn och kan lätt samlas stötar och märken. En kollision reparatör debiterar flera hundra dollar för att reparera en bucklig bil fender, men med några verktyg och följer vissa instruktioner, kan du lära dig att reparera en bucklig bil fender i din egen uppfart. Saker du behöver
Drill
buckeldragare
180 grit sandpapper
Body filler
220 grit Wax sandpapper Mössor och fett remover
Microfiber handduk
Sprayburk primer
300 grit sandpapper
Spray kan måla
Spray kan klarlack
Maskeringstejp
maskeringspapper
Visa fler instruktioner
1

Borra små hål i buckla, som börjar med en i mitten och några runt centrum. Placera skruven spets buckeldragare i centrumhålet och rotera den flera gånger så att skruven är ordentligt i hålet. Skjut handtaget på buckeldragare upp och ned flera gånger för att dra buckla ut. Avlägsna buckeldragare och sätt in skruven spets i de andra hålen, omväxlande som du sakta drar buckla ut. Bara dra buckla tills det är måttligt rätas ut, men inte stiger över den omgivande ytan på stänkskärmen. Den buckla bör fortfarande vara den lägsta delen av fender yta.
2

Sand hela bucklig området och upp till två eller tre inches omger buckla med 180 sandpapper. Sand tills all färg tas bort från ytan och du bara ser den nakna metallen. Använd plast gummiskrapa tillämpa spackel på det område som har slipat. Använd tillräckligt med spackel så att det fyller buckla och är högre än fender yta. Låt fyllmedel för att torka i två timmar. När det har härdat, slipa den slät med 220 sandpapper. Sand tills fyllmedlet är slät och i nivå med ytan av fendern.
3

Place maskeringstejp och papper runt det reparerade området. Torka av området ner med vax och fett remover med en microfiber handduk. Spraya ett tjockt lager primer över reparied området. Låt trettio minuter för primern att torka. När torkat, slipa den slät med 300 sandpapper. Torka området igen med vax och fett remover.
4

Spray tre tunna lager färg över området, som håller burk sex till åtta inches från ytan. Gör långsam, även horisontella streck, överlappande varje slag något. Låt varje lager femton minuter för att torka. Applicera tre lager av klarlack måla på samma sätt som färgen applicerades. Ta bort maskeringstejpen och papper. Vänta en hel dag före hantering det reparerade området.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63452.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.