Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Tips för att måla en Nissan Altima Bumper

Att måla Nissan Altima stötfångaren både fram och bak, ta bort dem från fordonet och måla dem på samma sätt som andra plast stötfångare tas bort och målas. Av största betydelse är ett korrekt utarbetande av stötfångaren före applicera målar, som tillåter färgen att korrekt vidhäftar ytan. Demontering

Ta bort stötfångaren från fordonet före målning. Lossa de två fästbultarna placerade inuti hjulhusen på bilen och sedan extrahera fästbultarna märkte när du lyfter motorhuven eller bakluckan. Dessa skruvar är klämringskopplingar och kan tas bort med en tång.
Förberedelser

Förbered stötfångaren ordentligt för att möjliggöra maximal vidhäftning av färgen på ytan av stötfångaren. Om stötfångaren är repareras, rengör ytan av stötfångaren, inklusive eventuell tjära eller förblir bugg. När det är färdigt, reparera eventuella repor eller urgröpningar närvarande i stötfångaren med plast-glastyp kitt. Grundligt skura hela stötfångaren ytan med en grå eller röd bil skur pad. Detta gör det möjligt för färg att hålla sig till Altima stötfångaren med mycket mer styrka.
Priming

Eftersom Altima stötfångaren består av ABS-plast, vilket är en oljebaserad plast, kommer färgen har problem som ansluter sig till det om det inte är ordentligt fylld. Detta är särskilt problematiskt om oavslutade ersättare stötfångare. För dessa ersättare stötfångare, använd en plast primer kompatibelt med färgen som används för att måla stötfångaren. Reparerade stötfångare kräver primning inom reparation eller på något ställe där mejseln eller repa har brutit igenom färgen i plasten stötfångaren.
Målning och Clear Coat

Efter att primas, kan stötfångaren målas som du skulle någon annan ABS plast stötfångare. Ställ upp stötfångaren i en färg monter på en färg stativ så att du lätt kan nå alla sidor av stötfångaren, inklusive hjulet väl läpparna. Dessa är synliga på både fram-och bak-kofångare av Nissan Altima, och måste målas. Applicera två till tre lager av färg tills täckning har åstadkommit. För att rensa coat stötfångaren ordentligt, tillsätt en liten mängd av flex additiv till den klara beläggningen. Detta kräver en längre tid att torka, men minskar klarlack förmåga att spricka när de utsätts för böjning eller mindre effekter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63586.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.