Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Reparera och måleri kåpor

kåpor används oftast för vindskydd och effektivisering av bilar, båtar, motorcyklar och andra fordon. Även om det ibland gjord av aluminium eller annan metall, är kåpor vanligen konstruerade med plast såsom polyuretan, acrylontrile butadien styren, även känd som ABS eller glasfiber kompositer. Reparation och målning skadade kåpor endast kräver grundläggande verktyg, men du kommer att behöva förnödenheter som utformats speciellt för att arbeta med det material från vilket spackling görs. Plast eller komposit

Identifiera vilka material användes för att göra kåpan så att du vet vilka lösningsmedel och lim att använda. Om spackling är flexibel, det är vanligen tillverkade av polyuretan. Om det är något stel, är det förmodligen gjord av ABS, den mest populära materialet bland spackling tillverkare. Mycket styva och hårda kåpor är oftast byggda med glasfiber eller andra kompositer. Undersök det skadade området noggrant. Delar av fibermaterial vid kanterna av en spricka eller hål är säkra tecken på en sammansatt kåpa. En bruksanvisning eller specifikationer reklam är också tillförlitliga källor för material identifiering.
Sprickor och Splits

Rengör området i behov av reparation med tvål och vatten, följt med ett fettlösande vätska avsedd för den typ av material som kåpan är gjord av. Använd lim för att reparera hårfina sprickor och små sprickor i polyuretan eller ABS. Dessa lim är oftast mycket tunn i konsistensen och komma med nål-liknande applikatorer. De fungerar genom att faktiskt smältning av material, som bildar en permanent reparation när det stelnar. Reparation glasfiber sprickor på samma sätt med en polymer-baserad fogmassa avsedd att sippra in i sprickan och binda till hartset. Försök alltid en liten mängd av något lösningsmedel eller lim på en undanskymd plats för att se hur spacklet reagerar.
Holes

Mer allvarliga skador, t.ex. krossade eller krossade områden eller gapande hål, kräver operation och oftast någon form av plåster. De tekniker för att klippa ut skadade områden och skapa en sömlös lappar i en formplåt är desamma som de som används i auto organ reparation. Återigen, låt den typ av konstruktion styra ditt val av lämpliga lösningsmedel, spackel och lim. Eftersom kåpor på fordon som motorcyklar och snöskotrar utsätts för mer vibrationer och stress än den genomsnittliga bilen, kommer eventuella reparationer måste tåla straffet. Inkludera någon form av förstärkning på baksidan av en stor lapp. Grundligt sand plåstret med successivt finare grus att blanda reparationen i det omgivande området.
Finishing

Mycket fina sprickor kanske inte behöver ommålning gång repareras, och små områden kan få med lite lätt slipning och en touch-up. Det är svårt att uppnå en acceptabel färgmatchning på större reparationer, så en ny färg jobb kan vara i ordning för hela kåpan eller spackling avsnitt. Använd en högkvalitativ bil grundfärg och måla. Leta efter märken som finns i sprayburkar, som är bäst för små gör-det-själv-jobb. Om du har den utrustning och kompetens, ett bredare utbud av billacker finns i små mängder för användning i sprutpistoler. Följ den rekommenderade härdningstiden för färg du använder innan utsätta kåpan för tuff användning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63644.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.