Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur att svetsa stålplåt med elektriskt motstånd

Den vanligaste formen av elektrisk motståndssvetsning är en som du kommer i kontakt med varje dag, svetsar plats på din bil eller lastbil. Under återuppbyggnaden av en skadad bil eller lastbil, är elektrisk motståndssvetsning ett snabbt, enkelt sätt att bygga ett fordons punktsvetsar utan att behöva borra upp reparation paneler eller använda en mer komplicerad MIG svetsare. Många elektriska motstånd svetsare kommer med en mängd huvuden så att du kan nå punktsvetsar i en rad olika positioner. Saker du behöver
foghållare
Elektriska motstånd svetsning maskin
Shaded skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Placera panelen plåt på fordonet , kontroll av anpassningen av de nödvändiga luckorna så att du inte svetsa delvis på ett felaktigt sätt. Använd foghållare att hålla panelen på plats förrän flera punktsvetsar har tagits fram som kommer att hålla den på plats.
2

Rengör ytan av plåten som svetsas med en stålborste. Du måste ha metall-på-metall-kontakt mellan avista svetsarens elektroderna och plåten som anslöt till svetsen som skall slutföras framgångsrikt. Koppla det elektriska motståndet svetsare till ett vägguttag
3

, sedan lägga på din skyddsglasögon. En svetshjälm är inte nödvändigt vid svetsning med elektriska motstånd maskiner eftersom du inte kan se svetsen gnista. När du drar i avtryckaren, kommer du att höra en ljudsignal pop, följt av en eller två röda metall glöd hoppar ut från elektroden. Med skyddsglasögon på, det finns ingen fara för din syn.
4

Clamp elektroder motståndet svetsare på de plåtdelar som gått. De bör vara tätt nog att plåten kommer att klämmas ihop ordentligt.
5

Tryck på avtryckaren för det elektriska motståndet svetsare och håller den för ungefär en sekund eller tills du hör pop och se glöden båge ut från under elektroden. När du ser detta har punktsvetsen producerats framgångsrikt och du kan gå vidare till nästa punktsvets.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63629.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.