Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Ställa en MIG Wire Hastighet

Två inställningar på en metall inert gas (MIG) svetsare bestämma kvaliteten och integriteten hos en svets. Spänningen inställningen bestämmer överförs värmen från svetstråden till arbetsstycket. Trådhastighet bestämmer penetration och konsekvens av svetsfogen. Inställning av wire speed korrekt genom ljud garanterar svetsen inte kommer att misslyckas när du ansöker stress de sammanfogade bitar. Korrekt inställd trådhastighet kommer att ha ett konstant surrande ljud som ofta kallas låta som "fräsande bacon." Saker du behöver
Metallskrot
MIG svetsare
Metal tjockleksmätare
Svetsning huva
Visa fler instruktioner
1

Ställ bit skrot metall på ett icke brännbart underlag. Anslut jordkabeln från en MIG svetsare till skrot eller arbetsytan om det är metall.
2

Skjut en slits av en metall tjockleksmätare över ena änden av metallen. Flytta metall gauge tills en slits passar tätt i kanten av metallen. En perfekt passform innebär att du har bestämt metalltjockleken.
3

Slå på MIG svetsare. Justera spänningen och wire speed inställning till de rekommenderade inställningarna tryckta på referens etikett för svetsaren.
4

Sätt på en svets huva. Sänk svetsning huva och tryck på avtryckaren för MIG-pistol för att börja svetsa. Lyssna på ljudet som produceras av ljusbågen. Öka trådhastigheten genom att vrida hastighet medurs om bågen är inte en stadig "fräsande bacon" ljud. Minska trådhastighet om ledningen i kontakt med skrot och skjuter pistolen något innan överslag.
5

Kör en svets med justerade inställningar för korrekt ljud. Undersök svetsen. Göra smärre justeringar med wire speed ratten tills du har en jämn svets.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63488.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.