Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man byter en 1969 Camaro Quarter Panel

Om du behöver byta kvartalet panelen på din årgång 1968 Camaro, och inte har möjlighet att få arbete på en kollision verkstad, så du behöver specialitet kropp reparera verktyg för att få jobbet gjort på rätt sätt. Du bör ha goda kunskaper i att göra punktsvetsar med en MIG-svets, eller har ett särskilt verktyg punktsvets att behålla bilens strukturella integritet. Byte sidostyckena på veteranbilar är inte ett jobb för svag i hjärtat. Saker du behöver
Drill
1/16 tum borr
Punktsvetsa cutter
Plåtsax
fjäderklämmor
MIG svetsare
svetshjälm handskar
Svetsning
Visa fler instruktioner Review bort den skadade Quarter Panel
1

bort klädseln från den bakre delen av bilen där sidostyckena kommer att tas bort. Detta kommer att omfatta den bakre stötfångaren, fönstret trim, rocker panel trim, hjulhus trim, bakljus, och svansen pan, som är det organ panelen monterad bakom bakre stötfångaren. Ta kvartalet glasskivan fönster, liksom. Öppna bilens dörrar och bagageutrymme.
2

Lokalisera och markera varje punktsvets omger kvartalet panelen. Använd borren med en 1/16 tum borra ett styrhål i mitten av varje punktsvets.
3

Montera kniven punktsvets i borren. Sätt in styrtappen i de styrhål som du just borrade, och ta bort det första lagret av metall. Du bör kunna se och känna när skäret passerar genom det översta lagret av plåt. Skär inte igenom det andra skiktet.
4

Använd sekatören plåt att skära bort metallen från bilens segel panel, vilket är taket stödet direkt ovanför kvartalet panelen.

5

Ta kvartalet panelen från sidan av bilen genom att dra bort från de inre panelerna.
installera de nya kvarteren Panel
6

Montera ersättare kvartalet panel på plats på bilen. Använd klämmor för att hålla den nya kvartalet panelen på plats medan du justerar panelen för att passa på sidan av bilen. Stäng luckan och se till att de sidostycke ställer upp exakt med andra karosseridelar, både på toppen och botten. Öppna dörren och stäng bagageluckan för att utföra samma kontroll. Kläm fast kvartalet panelen i sin slutliga position.
7

punktsvets det nya kvartalet panelen på plats längs den ursprungliga svetsen punkter. Några ersättare sidostyckena kommer att kräva dig att borra upp platsen hålen svets guide när du använder en MIG svetsare. Om du använder ett verktyg punktsvets, är detta onödigt.
8

Svetsa seglet panelen kvartalet panelen, till svindlande svetsar undvika skevhet metallen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63562.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.