Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur Dra en buckla av en plast stötfångare

De flesta moderna bilar är fabriken utrustad med plast stötfångare. Äldre fordon presenterade krom eller stål stötfångare som skulle kunna hamras tillbaka i form efter en buckla. Plast stötfångare är gjorda av ett tjockt, flexibelt plastmaterial. De kan inte hamras tillbaka i form, men de kan repareras i stället för att ersättas. Saker du behöver
buckeldragare
Drill
180-slippapper
slipblock
Flexibel spackel
220-grit sandpapper
maskering papper och tejp
Vidhäftning promotor spraya
Spray primer
Sprayfärg
Visa fler instruktioner
1

Borra ett hål i mitten av buckla för mindre bucklor, borra flera hål inuti större bucklor . Placera änden av buckeldragare i hålet och skruva i spetsen. Skjut viktade handtaget mot och bort från bilen flera gånger för att dra ut bucklan. För större bucklor, börja i mitten hålet. Alternate använder andra hål tills buckla dras ut. Den drog och borrade områden
2

Sand med 180-slippapper. Applicera ett lager av flexibel kropp-spackel över hålen. Applicera filler över låga områden av buckla som inte dra helt ut. Låt filler torka i en timme tills det blir hårt.
3

Rub 220-grit sandpapper och en slipkloss över härdat spackel. Detta jämnar fyllmedlet och gör det även med den omgivande ytan av stötfångaren. Placera maskering papper och tejp runt reparerade området så grundfärg och måla översprutning inte landa på de omgivande områdena.
4

Spray ett tjockt lager primer över kroppen filler. Håll burk 6 till 8 inches från ytan och se till att skiktet appliceras jämnt. Vänta 30 minuter för primern att torka.
5

Applicera 3 till 4 tunna lager färg, hålla burken 6 till 8 inches från ytan. Använd tunna lager snarare än tjocka rockar så färgen inte rinner. Fler skikt kan användas för bättre eller mer jämn täckning. Låt varje lager torka i fem minuter innan nästa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63501.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.