Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man rapporterar en trafikolycka

Trafikolyckor är vanliga på grund av tung trafik, distraktioner och felaktiga fordon. Även om du är en försiktig förare, kan du fortfarande vara ett offer för en trafikolycka när, till exempel, träffar någon ditt rikligt. När en olycka inträffar på vägen, måste du vidta åtgärder för att garantera säkerheten för de inblandade, få rätt försäkring information från den andra föraren och informera polisen om vad som hänt. Saker du behöver
Namn och adresser inblandade förarna
Försäkring Bevis Information
av försäkring
Fordonsregistrering
DMV SR-1 formulär
Visa fler instruktioner

1

Kolla själv att du är OK efter bilolycka. Sluta köra bilen och stänger av motorn. Du bör också se till att den andra föraren är stabilt innan du begär hans personliga och försäkring information. Om någon är skadad, ringa en ambulans för medicinsk hjälp.
2

Exchange försäkring och personlig information med andra förare som är inblandade i olyckan. Informationen bör omfatta förarens licensnummer, fordonets registreringsnummer, registreringsnummer, personligt telefonnummer och namn och adress till deras försäkringsbolag.
3

Ring polisen, trots att det är inte behövs om inga skador finns. Att ha polisen på plats kan dokumentera fakta och se till att berättelsen är rak bör det finnas komplikationer efter olyckan.
4

Hitta ett vittne till kraschen som kan stödja dina påståenden, om du inte var vid fel. Vittnen kan du spara pengar på din försäkringspremier och se till att du inte är ansvarig för olyckan och dess kostnader.
5

Kontakta ditt försäkringsbolag för att lämna in en fordran. Du måste förklara för den vad som hände. Ange namnet på den korsning eller vägen där olyckan inträffade, riktningarna för varje inblandade fordon, märke och modell av varje fordon, licensnummer plattan, vittnesuppgifter, den totala skada i kollisionen och den andra deltagarens detaljer försäkring. Du måste också inkludera hur många som var i bilen och om det fanns några skador.
6

Besök din lokala Department of Motor Vehicles kontor inom 10 dagar efter olyckan. Du måste göra detta om dyra skador, dödsfall eller personskador inträffade. Lämna en SR-1 rapport eller har ditt försäkringsbolag gör detta för din räkning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63427.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.