Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man målar en lavin

Chevrolet Avalanche är en medelsvår pickup att måla på grund av det stora antalet plastdelar som måste avlägsnas före målning eller förbereda trucken. Medan vissa av dessa delar kan maskeras, såsom insynsskyddet, utför en all-over färg jobb kräver avlägsnande av kroppens nedre beklädnad, stötfångare, huvud-och bakljus, grill, sidospeglar och fotsteg. Borttagning av dessa delar gör det enklare tillgång till de kroppsdelar som måste målas. Inte ta bort dem, utan bara dölja dem, kommer att resultera i en slarvig utseende jobb. Saker du behöver
HVLP sprutpistol
Luftkompressor med slang
3/8-tums enhet socket uppsättning
Skruvmejslar
Chevrolet trim borttagningsverktyg
Tvål och vatten
400 -grit sandpapper
slipblock
Vax och fett remover
Rena trasor
röd eller grå bil kuddar skur
Maskeringstejp
maskeringspapper
Våt /torr sandpapper
Orbital buffert
polermedel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort allt trim och underkroppen beklädnad från bilen med Chevrolet trim-borttagningsverktyg. Dessa verktyg är tillgängliga från professionella verktyg leverantörer bara. Undvik att använda skruvmejslar eftersom dessa kan skada bilens yta. När trim tas bort, använd skruvdragare och hylsnyckelsats att avlägsna stötfångare, grill, strålkastare och bakljus, fotsteg, insynsskydd, sidospeglar, facklor fender och sängen trim.
2

Clean lastbilen med vanligt tvål och vatten, då låter den torka helt när du letar efter fläckar på lastbilen som skulle behöva repareras innan att måla. Dessa kommer att visas som vågor eller fläckar i den ursprungliga ytan av trucken. Använd spot spackel för att fylla dessa områden, sedan slipa ojämnheter och jämna ut ytan på plats kitt med 400-grit sandpapper på en slipkloss. Addera 3

Torka av lastbilen med vax och fett remover appliceras på en ren trasa. Detta kommer att ta bort alla spår av olja eller tjära som fortfarande finns på fordonet.
4

Förbered ytan av trucken genom skur ytan av färgen med en röd eller grå bil scratch pad. Detta är nödvändigt för att hjälpa den nya färgskiktet följa den gamla färgen. Helst tar bort denna process alla de ursprungliga glans från Avalanche ursprungliga färg. Alla områden där glans lämningar, kommer den nya färgen har förmågan att lossna från ytan. När den är klar, torka av lastbilen ner igen med vax och fett remover.
5

Flytta lastbilen in i en lackboxen och maskera de områden som inte ska målas. Detta inkluderar däck och hjul, fönster, flaket och motorn. Prop öppnar huven på lastbilen samt dörrar och baklucka. Mask områden som inte skall målas med maskeringstejp eller papper. Ladda sprutpistolen med den önskade färgen av färg och börja sprutning lavinen början från framför lastbilen
6

. Börja med att måla undersidan av huven. Detta kallas "skära i." När huven har skurits i, stäng huven så att den vilar lätt på motorhuven våren, men är inte helt stängd. Du kommer inte att gälla klarlack på undersidan av huven. Måla huven yta, då hyttaket, därefter arbeta i ett moturs sätt runt utsidan av lastbilen, överlappande din sprayen passerar genom 1/2 varje gång du passerar. Måla endast en panel i taget innan vi går vidare till nästa. Detta gör att du kan förhindra att färgen torkar för snabbt.
7

Låt färgen torka för den angivna torktiden, vilket kan hittas på färgen paketet eller väsentlig information formen innan den tydlig täckfärg. Att tillämpa täckfärg, använd samma process som du tillämpat färg till lastbilen, var noga med att undvika körningar eller bottnar i den klara täckfärg. När det är färdigt, ange värmeinställningar på färghytten att torka täckfärg. Det kan ta mellan 30 minuter och en timme.
8

Ta trucken ur lackboxen, sedan sand klart överlack med våt /torrt sandpapper och polera med en omloppstid buffert med polermedel. Efter rengöring av återstående polermedel, återmontera lastbilen för att slutföra målningen operationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63587.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.