Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man målar Vans

skåpbilar inte kräver någon mer speciell behandling under målningen processen än vanliga bilar och lastbilar gör. Den enda skillnaden mellan att måla dem är att skåpbilar allmänhet kräver mer färg än andra fordon på grund av mängden yta som ska täckas. Det bästa stället för att måla en van är i en färg monter, där miljön är tätad, men du kan åstadkomma en ypperlig lack i det fria med hjälp av bara lite försiktighet. Saker du behöver
3/8 tums hylsa som
Skruvmejslar
Tvål och vatten
Vax och fett remover
Rena trasor
Maskeringstejp
maskeringspapper
Röd bil scratch pads
HVLP sprutpistol
Air kompressor
1000-grit vått /torrt sandpapper
polermedel
Orbital buffert
Visa fler instruktioner
1

bort klädseln från van, liksom sidospeglar, främre och bakre stötfångare, och bagage rack från taket, om sådan finns. Ta bort den främre grillen och strålkastarna och bakljusen svansen. Vid full storlek skåpbilar, ta bort den bakre stege och reservdäck. Ta bort dörrhandtagen, stänkskärm nödraketer och fotsteg.
2

Tvätta van noggrant med tvål och vatten, då låter den torka ordentligt. Blöt en ren trasa med vax och fett remover och rengör alla ytor van. När du torkar av våt trasa över ytan av van, ta bort vax och fett remover med en ren, torr trasa.
3

Mask från van windows liksom hjulen och däck med hjälp av maskeringstejp och maskering papper. Helt täcka med maskeringstejp eller papper någon yta som inte ska målas.
4

putsa av färgen med den röda anteckningsboken. Syftet med detta är att åstadkomma en grov yta för den nya färg att hålla sig till. Använd scratch pad för att avlägsna alla spår av glans från Vans måla.
5

Torka van helt med vax och fett bort igen. Detta kommer att ta bort dammet som bildas med hjälp av scratch pad.
6

Fyll HVLP sprutpistol med ditt val av färg färg och fäst luftslangen till kopplingen på basen av pistolen. Slå på luftkompressorn och justera sprutpistolen. När beredd, måla taket på van först, eftersom detta kommer att bli den svåraste delen att nå. Använd långa, raka slag, applicera färgen jämnt och överlappande varje pass med 1/2 med varje nytt pass tills du har täckt hela taket.
7

Måla huven på van på samma sätt , sedan måla förarsidan fender. Från den punkten, måla runt van i moturs riktning tills du har helt täckt skåpbil i färg. Låt färgen torka till den angivna tiden innan klarlacken.
8

Städa ur HVLP sprutpistol helt, fyll sedan färgen cup med klarlack. Spraya klarlack på van att använda samma teknik som du använde för att måla, och vara noga med att undvika dropp eller springer. Låt klarlack torka helt innan du fortsätter.
9

Sand van nya kappa något med våt /torrt sandpapper. Du måste skapa en slät yta, så sand klarlack tills du har tagit bort alla de nya glans, försiktigt så att inte sand genom klarlack och i färgen nedan. Använd sedan orbital buffert med polering förening att ta bort och polera repor kvar av slipning processen.
10

bort maskeringen papper och tejp, sedan tillbaka de delar som avlägsnades från van före målning. Ta bort papper och tejp i detta skede kan du undvika att behöva städa polermedel bort av van windows.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63584.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.