Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur får skrubbsår ur en bil Body

Färgen på de flesta bilar består av tre lager innan det blir ner till metallen av ramen. Det första skiktet är primer, följt av den färgade färgen. Skydda lagret av färg är en transparent klarlack. Skrubbsår i bilens kaross hända mestadels i denna klarlack skikt. Ljuset fångar på dessa skrubbsår, vilket ofta gör scratch verkar djupare än det är. Ibland nötning sträcker sig förbi klarlack och i färgen. Hursomhelst, kan du ta bort eller minimera uppkomsten av dessa skrubbsår med lite armbåge fett och några vanliga fordonsindustri levererar. Saker du behöver
Bil tvättmedel
vatten
Bucket
Microfiber kläder
Våt /torr sandpapper
skokräm
Rubbing
polering vax förening


Visa fler instruktioner
1

Tvätta bilen med en bil rengöringsmedel. Tvätt området avlägsnar all yta damm och smuts från bilens kaross, förhindra ytterligare repor.
2

Rub skokräm till scratch. Välj en skokräm färg som sticker ut väl mot färgen. Detta kommer att fungera som en guide under slipning så att du inte sand för djupt in i bilens färg.
3

Slipa scratch. Använd en fin våt /torr sandpapper av minst 2000 grit eller högre. Använd rikligt med vatten med lite diskmedel så att din sandpapper glider lättare över bilens yta. Sand tills skokräm försvinner.
4

Applicera en gnugga förening, vilket är ett finare substans än sandpapper. Processen att gnugga ut en repa är ungefär samma som rock polering. Du börjar arbeta med din grövsta grus och använda progressivt finare grus tills ytan är slät. Använd en elektrisk buffert att tillämpa gnugga föreningen med en filt applikator. Tvätta ytan igen med din auto rengöringsmedel för att avlägsna eventuell förening.
5

Polera ytan. Byt till ett skum applikator pad på din buffert och tillämpa en FinePolish till scratch. Använd en mikrofiberduk för att avlägsna överflödig förening.
6

vaxa bilen. Nu när du har tagit bort den nötning, tillämpa ett vax för att skydda området.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63573.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.