Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man reparerar en Hood genom svetsning

Även om du inte är en expert, kan du enkelt reparera huven på din bil med en svetsare om huven delas eller sprucken. Ofta, om du buckla din huv av någon anledning och sedan pop buckla tillbaka ut, kommer det att spricka. Om sprickan inte är fast, kommer det att fortsätta att knäcka precis som en vindruta gör. Du behöver inte vara expert för att svetsa på en plan yta. Saker du behöver
bågsvetsare
Svetstråd
svetshjälm
Handskar
handslipmaskin 400-grit sandpapper
Visa fler instruktioner

1

Ställ värmen ratten på framsidan av svetsaren till rakt-up läge. Dess enda ratten på framsidan av maskinen, en stor ratt med en pil indikator.
2

Separera de två kablarna som kommer från framsidan av svetsare. Man har en klämma som liknar en alligator mun, och den andra har ett handtag med en liten fjäderbelastad käft som håller svetstråd. Kläm fast alligator mun till bilens ram under stötfångaren.
3

Stäng huven på bilen. Plocka upp handtaget på svetsaren och infoga en svetstråd med en 90-graders vinkel mot handtaget. Sätt på din svetshjälm, men dra upp den så att du kan se under den. Sätt på dig handskar.
4

Håll i handtaget med svetstråd i den och placera änden av svetstråd i slutet av sprickan. Håll stången stadigt när du vänder ditt huvud för att få hjälmen ner över ögonen.
5

Strike änden av stången till slutet av sprickan. När det gnistor, lyfter stången bort från huven 1/4 tum och försiktigt flytta stången längs längden av sprickan utan att vidröra sprickan. Staven kommer att utgöra en liten rund pärla som den smälter över sprickan och sedan kyls igen nästan omedelbart.
6

Flytta stången ned sprickan tills pärlan bildas av smältande stången täcker sprickan. Dra stången bort från huven för att bryta förbindelsen. Stäng av svetsare.
7

Slipa bort upphöjd vulst från svetstråd med en hand slipmaskin. Avsluta med handslipning det svetsade området med 400-slippapper. Huvan är redo för färg eller primer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63566.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.