Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur Grind Grafitelektroder

bågmejsling och everdure svetsning kräver en elektrod som inte blir förorenat av basmetaller under användning. Sammansättningen av grafitelektroder orsakar också dem att bära snabbt. Denna snabba tåliga eliminerar basmetaller smälter till spetsen av elektroden när mejsling eller svetsning mjukare metaller. Med dessa faktorer i åtanke, är det viktigt att komma ihåg att en grafitelektrod kräver en skarp spets för att koncentrera och stabilisera svetsning eller mejsling båge. Slipning är ett sätt att garantera en vass spets. Som sagt, alltid komma ihåg att felaktig slipning kommer att orsaka sprickor i hela elektroden och minskar stabiliteten hos en svets eller mejsling båge. Saker du behöver
Bandslip
ren trasa
Visa fler instruktioner
1

Slå på bandslip genom vrida vippbrytare till "On" läge . Låt slipmaskin för att nå full hastighet.
2

Håll grafitelektroden vinkelrätt mot rörliga bandet. Vippa spetsen på elektroden vid en 30 graders vinkel mot den rörliga bandet. Tryck ner elektroden för att tvinga elektroden spetsen mot det rörliga bandet.
3

Ständigt snurra elektroden till slutet av elektroden liknar den vassa änden av en blyertspenna. Stäng av bandslip.
4

Håll marken spets grafitelektroden i en ren trasa. Snurra elektroden för att avlägsna lösa grafit partiklar från spetsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63550.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.