Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man fixar det: Auto Scratch Repair

Repor i billacker brukar vara lättare att fixa än många tror. I vissa fall kan repor på tuffa klar yta på din bil är bara en instegsskydd varumärke, då det lätt kan avlägsnas med hjälp av en lera bar tillgänglig från din lokala Biltema. Djupare repor som tränger bortom klara topplack men inte färgen nedanför kan repareras med hjälp klarlack bättringsfärg. Djupare repor kräver mer involverade reparationer, dock. Saker du behöver
2000-grit vått /torrt sandpapper
Paint stick
Automotive Bättringsfärg
Automotive touch-up klarlack
Orbital buffert
Skum eller ull putsdyna
Automotive polermedel
Visa fler instruktioner
1

Sand repa lätt med 2000-grit sandpapper. Detta kommer att ta bort eventuella ytterligare skadade eller flisas måla i repan, och förbereda ytan av scratch för bättringsfärg.
2

Applicera bättringsfärg till grunden med hjälp av tunga klickar av färgen. Använd tillräckligt med färg för att fylla repan, men inte så mycket att färgen droppar ner i panelen. När färgen är på plats, låt det torka ordentligt. När det har torkat, linda 2000-grit sandpapper runt färgen stick och sand färgen jämn så att det är även med omgivande tydlig täckfärg.
3

Torka bort överflödigt slipas färg rest med trasan, sedan tillämpa den klara täckfärg touch upp med pensel, som är fäst på undersidan av locket. Låt pälsen torka helt, sedan sand med 2000-slippapper virad runt färgen fastnar på samma sätt som du gjorde med färgskiktet. Se till att ytan är jämn när det slipas och inte visar några små blanka specs. Om så är fallet, fyll dem med mer överlack retuschera, låt det torka och sedan slipa ner igen.
4

Applicera en kvarts storlek klick gnugga förening till slipade området, använd sedan orbital buffert med en skum eller ull putsdyna på lägsta hastighet inställningen att försiktigt polera ut repor gjorts av sandpapper. Låt inte den målade ytan att bli för varmt. För att kontrollera detta, sluta putsning varje så ofta och beröra panelen med handen. Om du inte kan hålla din hand på panelen, det är överhettad. Låt den svalna innan du fortsätter polering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63581.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.