Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man använder Bondo Body Filler

Bondo är den mest populära metoden för att reparera en skadad kropp panel. Det är ett billigt alternativ till att ha panelen professionellt repareras och är lätt att använda. Bondo består av två kemikalier: spackel och härdare. Materialen blandas samman och därefter appliceras på ytan. När torr, kan materialet slipas till önskad form och, om så önskas, målade. Saker du behöver
Sandpapper
klibbduk
Visa fler instruktioner
1

Sand all färg bort det skadade området med sandpapper.
2

Torka det skadade området ner med en klibbduk för att avlägsna eventuella slipning avlagringar, som kan förhindra att Bondo från riktigt fastnat på ytan.
3

Blanda Bondo filler med Bondo härdare, med plast spackel medföljer Bondo kit. Fyllmedlet är gray materialet i burken, medan härdaren är den röda materialet i röret. Använd 1/4 rör av härdare för varje 1/4 kan av fyllmedel. Blanda samman materialen tills de blir en jämn lax färg.
4

Applicera det blandade Bondo materialet till det skadade området med plast spackel. Svep materialet från ena sidan av det skadade området till den andra sidan av området i en enda rörelse medan pressning av materialet in i området. Genom att trycka på Bondo i ytan kommer att se till att materialet fyller små ojämnheter.
5

Låt 10 till 15 minuter att passera för Bondo att torka.
6

Slipa Bondo ner med sandpapper tills den formar sig efter kroppen panelen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63388.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.