Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man kör en pinne svetssträng

Skärmad metall bågsvetsning möjliggör en svetsare att svetsa flera bitar av metall tillsammans utan skyddsgas och med förmågan att arbeta längre från en svetsmaskin. SMAW, eller stick svetsning, använder en belagd elektrod för att producera en svetssträng på flera bitar av metall. Köra en svetsfogen med en pinne elektrod kräver rätt kombination av värme, hastighet och elektrodavståndet. En Svetssträngen köra med en felaktig faktor leder till en svag svets benägna att misslyckas under stress. Saker du behöver
1/4-tums hårt slipskiva
Vinkelslip
Svetsning huva
Svetsning handskar
Slagghacka
Visa fler instruktioner

1

Säkra en 1/4-tums hårt slipskiva till den gängade berså av en vinkelslip. Tryck vinkeln borra trigger. Avlägsna föroreningar från ytan av svetsfogen genom att köra spinning hårt slipskivan längs leden tills du ser glänsande metall längs hela svetsfogen.
2

Sätt på en svets huva och handskar svetsning. Säkra en elektrod stick svetsning i stinger av en svetsutrustning. Fäst jordklämma till metallen eller en ledande tabell håller metallen.
3

Vrid strömstyrka justering av inställningen som visas på sidan av svetsaren för tjockleken och typen av metall du svetsar.
4

Håll spetsen av pinnen elektroden 1/8 tum ovanför ytan av svetsfogen. Sänk din svetsning huva. Peka på ytan av elektroden på svetsfogen och omedelbart lyfta tillbaka den till 1/8 tum ovanför metallen.
5

Flytta svetsning elektrod 1/8 tum ned svetsfogen. Sväng elektroden i den motsatta riktningen och upp en annan 1/8 tum. Fortsätt att flytta elektroden i en "C"-form, alltid rör 1/8 tum med varje svängning tvärs svetsfogen.
6

Hit färdiga svetsen med den spetsiga änden av en mejselhammare för att ta bort skyddande slagg från ytan av svetsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63539.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.