Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man använder en gasfri MIG svetsare

MIG-svetsning använder en tråd som kontinuerligt matas genom ett munstycke i slutet av en handhållen pistol för att gå med metall. Denna tråd gör en elektrisk kortslutning med arbetsstycket, producerar värme som smälter tråden och en del av metallen från arbetsstycket, kombinera dem tillsammans för att bilda en fast svets. Gasfri MIG svetstråd har ett material inuti kallas flux som brinner i denna process, och bildar en sköld för att skydda metallen från oxidation när det svalnar. Saker du behöver
MIG svetsare inrättats för gasfri svetsning
Rulle flux kärntråddel
svetshjälm
Svetshandskar
Skrot bitar av metall i olika storlekar
Show Mer Instruktioner
1

Installera trådbobin i svetsare, engagerande tråden i spåren. Ställ in spänningen på rätt sätt. Spänningen bör inte vara för hårt, vilket kan orsaka onödigt slitage eller för löst, vilket kan leda till att tråden inte matas ordentligt. Välj en bit metallskrot att öva på.
2

Anslut jordklämman till arbetsstycket. Wiggle klämman för att säkerställa en god anslutning.
3

Ställ in spänningen och trådmatningshastigheten till en punkt halvvägs mellan minimum och maximum. Som du tränar med metallskrot, får du lära dig vilka effekter olika spänningar och tråd matningshastighet.
4 En bra svets hjälm och handskar skydda ögonen och huden.

Sätt på svetsning handskar, och har din svetshjälm klar för användning.
5

Tryck på avtryckaren på pistolen tills tråden sträcker sig ungefär en tum från slutet av munstycket, släpp sedan. Håll pistolen så att metallen är nästan vidrör arbetsstycket. Ta svetshjälm till ditt ansikte, helt täcker det, så att du kan titta genom linsen. Ingenting kommer att vara synlig genom linsen tills du börjar.
6

Krama avtryckaren försiktigt. Tråden kommer att börja mata, närmar sig metallen. När det är tillräckligt nära, kommer den elektriska strömmen börjar att flyta mellan trådänden och pistolen. Denna process ger en extremt starkt ljus, vilket gör att du kan se genom linsen av hjälmen.
7 Tråden kommer genom munstycken som ser ut så här.

Dra pistolen mot dig i en mjuk, mild mode. Se när metallen smälter och bildar en "pöl" av metall som kyler att bli en fast kula. När du är klar med pärlan, släpp avtryckaren och dra pistolen tillbaka från metallen.
8

Inspektera sträng av svetsen. Det bör vara jämn och enhetlig med ingen stänkning. Om svetsen har brunnit igenom metallen, prova mindre spänning nästa gång. Om vulsten sitter på toppen av metallen, och inte tränga in i den, prova mer spänning nästa gång. Om pärlan är inte tjock nog, öka wire speed, eller sakta ned farten av vapnet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63424.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.