Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man målar den främre änden av bilen

När du behöver för att måla den främre änden av en bil måste du maskera alla andra områden för att förhindra sprutdimma från att få på resten av fordonet. Få matchande färg som kommer att göra den nya färgen så diskret som möjligt. Ett bra lack på alla fordon börjar med en bra, jämn bas för färgen. Se till att du spenderar tid att ordentligt förbereda ytan innan du applicerar färgen. Saker du behöver
Bil tvål
Avfettaren
Rena dukar
Sandpapper
putstrasa
Jordkabel
Maskeringstejp
måla pistol
Tryckluftskompressor
måla lösningsmedel
Primer
Matchande base coat paint
Klarlack
Visa fler instruktioner
1

Rengör bilen med bilen tvål, vatten och avfettningsmedel agent noga innan du börjar. Se till att ta bort all smuts och sot som olja eller torkade insekter. Torka bort det med rena handdukar och låt det lufttorka helt. Flytta bilen till din utsedda målning område innan du fortsätter.
2

Sand områdena fronten du kommer att måla och se till att ta bort alla gamla klarlack och grundfärg ner till den ursprungliga primern. Använd en cirkulär rörelse utan alltför stor press. Börja med ett medium sandpapper och avsluta slipning med ett fint grus. Ta bort alla repor så att ytan är slät. Torka bilen dammfri med putstrasa. Jorda bilen underifrån på ramen med en bit ståltråd för att ladda ur statisk elektricitet så att damm inte dras till bilar ytan. Av alla de områden som inte ska målas Addera 3

Mask som vindrutan, speglar eller dörrar. Lämna bara de områden som behöver målas avslöjats. Blöt ner golvet i målningen området så att damm fastnar på golvet och inte flyga i luften.
4

Blanda primer per tillverkarens anvisningar. Häll primer i färgen pistolen behållare, fäst luftslangen från kompressor till pistolen och slå på kompressorn. Låt avgiften kompressor och torka bilen igen med putstrasa att se till att ytan är dammfri.
5

Applicera primer i ett tunt skikt med långsamma stadiga rörelser och korsmönstrat mönster till eliminera rader i primern. Låt denna torra ca 30 minuter och applicera en andra primer coat. Slipa försiktigt bilen med ett fint sandpapper. Ta några körningar eller droppar med sandpapper, se till att inte lämna repor i primern. Torka ytan ren från damm eller smuts med putstrasa. Rengör måla pistol med lämpligt lösningsmedel.
6

Blanda grundfärg per tillverkarens anvisningar. Ladda måla pistol med grundfärg och tillämpa den med långsamma stadiga rörelser och korsmönstrat mönster att eliminera linjer i färgen. Låt denna torra om ca 20 minuter och applicera ett andra baslack. Rengör måla pistol med det lämpliga lösningsmedlet. Låt färgen torka i ytterligare 90 minuter och innan du fortsätter.
7

Blanda grundfärg per tillverkarens anvisningar. Häll klarlack i färgen pistolen och applicera upp till fem lager av klarlack till ytan. Använd mjuka stadiga rörelser och ett Criss Cross mönster på dessa rockar, noga med att inte lämnar några körningar eller dropp. Vänta ca 20 minuter mellan lagren så de tidigare rockar har en chans att ställa upp ordentligt.
8

Rengör måla pistol med lämpligt lösningsmedel grundligt. Låt dessa Klarlackerna torka över natten och sedan ta bort alla maskeringsmaterial från bilen. Använd en automatisk buffert med ett polermedel för att få fram det högsta glans på den nya ytan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63549.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.