Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man målar en bil Flat & Clear

Det finns alltid nya trender dyker upp i världen av anpassade målade fordon. En "modern" trend ursprungligen från decennier sedan, och det är platt färg. Gamla hot rods målades med en matt färg och ingen klarlack, som var dåligt för en bil avslut. Numera kan du ha matt färg utseende med skyddet av en platt klarlack för att hålla basen färgskikt säker från väder och vind. Lär dig att måla en bil platt och tydlig för att få bästa möjliga resultat. Saker du behöver
Paint
Klarlack måla
Flattening agent
mäta koppar
Rörpinne
Vax och fett remover
Microfiber handdukar
sprutpistol

Visa fler instruktioner
1

Häll mängden bas coat färg du vill använda i en mätglaset. Lägg 1/4 av den mängd förtunning så färgen är redo att gå. Nu lägger en flackare medlet. Mängden flackare agent du lägger beror på hur tråkigt du vill målgång vara. Ju flackare agent du lägger till, desto mer tråkig och platt färgen ser en gång torkat på bilen. Rör blandningen med en uppståndelse pinne.
2

Torka bilens yta med vax och fett remover och en microfiber handduk. Bilen bör redan grundmålas, slipas och redo för färg. Torka av ytan minst två gånger omedelbart före sprutning färgen.
3

Spray tre lager av matt färg på bilen, väntar minst femton till trettio minuter mellan varje skikt. När den sista pälsen är på, vänta en timme innan vi går på den klarlack måla.
4

Förbered klarlack måla medan basen pälsen torkar. Blanda den klara med samma belopp och formel som med baslacken. Använd en fjärdedel av den mängd förtunning som du gör klarlack måla, vilket innebär om du använder fyra uns av färg, bara lägga ett uns av reducering. Lägg en flackare medlet till önskad mängd. Blanda med en uppståndelse pinne och häll blandningen i din sprutpistol.
5

Spray tre till fyra lager av den platta klarlack måla, väntar femton minuter mellan varje skikt. När den sista pälsen är på, vänta i fem timmar innan du vidrör färgen. Färgen kan se glansigt, men kommer att bli platt när torkat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63440.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.