Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur Stick Weld Chrome-Moly Pipe

När du väl har lärt sig att använda en MIG svetsare, börjar den något svårare uppgift stick svetsning är en naturlig utveckling. Används för att svetsa material som är för tjock för en traditionell MIG svetsare, är stick svetsning vanligen används för att svetsa bro komponenter, reparera båtskrov under vattnet och fylla i ett antal andra projekt som kräver tjockare och tyngre svetsar. Det bör noteras att stick svetsning rör som är mindre än 1/10 tum tjock kan resultera i betydande materiella skador om du inte är försiktig. Stick svetsning används främst för heavy-gauge metal, oavsett om det är krom-moly eller kolstål. Saker du behöver
foghållare
Stick svetsenhet
Svetshjälm
Svetstråd, 7018
Svetstråd
Visa fler instruktioner
1 < p> Slå på svetsaren och ställ in ratten till 80 ampere för tunnare material, lägga till fem ampere ström för varje ytterligare 1/10 tum godstjocklek.
2

Clamp ihop rören som är som skall svetsas så att du har båda händerna fria under svetsprocessen.
3

Kläm marken klämman från svetsaren på chrome-moly rör. Sätt in 7018 svetstråd i den andra klämman så att bara slutet av svetstråd är i pressbacken.
4

Sänk dina svetshjälm. Sakta drar spetsen på svets pinne till chrome-moly rör. När du är inom 1/4 tum, snabbt slå käppen på arbetsstycket för att påbörja den gnista som kommer att producera svetsen. Den ljusbåge visas ljust blå /grön och du kommer att se formen svetsbadet strax nedanför toppen av svets pinne.
5

Flytta svetsning Klubbans klämma successivt närmare arbetsstycket som svetstråd förbrukas. Medan du gör detta, flytta svetsbadet över korsningen mellan de två krom-moly rör.
6

Dra svetstråd bort från arbetsstycket att bryta den elektriska ljusbågen och stänga av stick svetsare. Låt stålet svalna naturligt. Spraya inte med vatten eller försök att släcka den på något sätt som gör det kommer att förändra hållfasthetsegenskaper metallen.
7

Rengör svetsen med en stålborste efter att det slutat glödande röd. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63628.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.